Çorum
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
Ara
Kesin Karar Ulusal Antalya’da Otel İdarenin Yarasa Çaresizliği

Antalya’da Otel İdarenin Yarasa Çaresizliği

Antalya’da Otel Yönetimin Yarasa Çaresizliği

Antalya’nın dünyaca ünlü Kaleiçi semtinde ağaçlarda ve falezlerde uçan yarasalar, 70 odalı bir otelin duvarını dışkılarıyla adeta doğal tabloya dönüştürdü. Otel yönetiminin çeşitli yöntemlerle önlem aldığı yarasalar, 12 ay boyunca otelin dış duvarını kirletiyor. Yılda birkaç kez boyatılan otelin, boyandıktan kısa bir sure sonra aynı durumu yaşadığı ifade edildi.
Muratpaşa ilçesi tarihi Kaleiçi bölgesinde bulunan çam ağaçlarının arasında ve falezler bölgesinde uçan yarasalar 70 odalı bir otelin dış cephesi, pencere ve güneşliklerinin üzerini kirletti. Ağaçların meyvesi ve böcekler ile beslenen yarasaların dışkısı nedeniyle oteli dış cephesi ve güneşliklerinin siyah lekelerle kaplandığı görüldü. Yarasaların verdiği zararın önüne geçmek için otel yönetimi yılda bir kaç kez boyama işlemi yaptırmak zorunda kaldı. Diğer taraftan, otelin dış duvarında bulunan lekeler bölgeye gelen turistlerin de dikkatini çekerek, otele olan merakı attırdı. Yarasaların dışkıları dolayısıyla otelin dış duvarının adeta doğal bir tabloya döndüğünü de görüldü.

“Biz bu problemi 12 ay boyunca yaşıyoruz”
Gülsüm İşbilir, geçen yıla oranla bu yıl turist hareketliliğinin az olduğunu belirtti. Yarasalar karşısında yaşadıklarını anlatan İşbilir, “Bu bizim otelimiz için dikkat çeken bir nokta oldu. Biz bu problemi 12 ay boyunca yaşıyoruz. Boyatıyoruz sonra yine aynısı oluyor. Bu sorunun yaşanmaması için ledlerle önlem aldık ama çok da bir etkisi olmadı. Bölgeye gelen turistlerin çok dikkatini çekiyor, bazen bize dönerek “Bunu bilerek mi böyle yapıyorsunuz” sorusunu yöneltiyorlar. Dekor amaçlı yaptıklarımı düşünüyorlar” sözlerine yer verdi.

"Geçen yıla oranla artış var"
Oteli sık sık boyatmak zorunda kaldıklarını ifade eden İşbilir, ”Bu sene geçen yıla göre ciddi bir artış var. Sadece bu sokakta yaşanıyor, sanırım ağaçlardan direk buraya uçuyorlar” dedi.
























KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *