Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5447 %0.12
45,4200 %-0.14
Ara
Kesin Karar Ulusal Atık Materyallerden Yaptıkları Salla Van Gölü’nün Ortasında Konser Verdiler

Atık Materyallerden Yaptıkları Salla Van Gölü’nün Ortasında Konser Verdiler


Atık Malzemelerden Yaptıkları Salla Van Gölü’nün Ortasında Konser Verdiler

Van’da görevli Denizlili öğretmenler, Dünya Çevre Günü’nde plastik kirliliğine dikkat çekmek için farklı etkinliğe imza attı. Atık plastik şişelerden yaptıkları salla Van Gölü’ne açılan öğretmenler, gölün ortasında mini konser verdi.
Dünya Çevre Günü’nde plastik kirliliğine dikkat çekmek için atık plastik şişeleri toplayan Van Erciş’te görevli Denizli Çallı müzik öğretmeni Hamza Oğul Yayan ve sınıf öğretmeni Acıpayamlı Oğuzhan Yaman ile matematik öğretmeni Furkan Yaşar, tahta parçaları ipler ve koli bantlarını kullanarak atık plastik şişelerden sal yaptı. Plastik şişelerden yaklaşık 2 saatte yapılan sal, yine plastik şişeler ve tahta parçalarından yapılan kürekle birlikte Van Gölü’ne indirildi. Sala klarneti ile binen Van Erciş’te 3 yıldır müzik öğretmenliği yapan Hamza Oğul Yayan klarnetiyle sevilen ‘Belki’ ve ‘Benim Yerime de Sev’ adlı şarkıları Van Gölü’nün ortasında çaldı, meslektaşı Furkan Yaşar da gitarıyla şarkıya eşlik etti.
Van’da görevli Denizlili öğretmenlerin Dünya Çevre Günü’nde plastik kirliliğine dikkat çekmek için Van Gölü’nde yaptığı etkinlik gölü ziyarete gelen yerli ve yabancı konuklarla Vanlılar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Bilinçsizce doğaya atılan plastik atıkların yok olmasının yüz yılları bulduğunu anlatan öğretmenler, çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara temiz bir doğanın bırakılması için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

“Dikkat çekmek istedik”
Dünya Çevre Gününde plastik atıklara dikkat çekmek için farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini anlatan Müzik Öğretmeni Hamza Oğul Yayan, “Çevre gününde plastik atıklara dikkat çekmek için 70 atık plastik şişeden sal yaptık. Yaptığımız salla Van Gölü’ne açıldı. Müziğimizi gölün ortasında yaptık. Çok güzel ve farklı bir etkinlik oldu. Sosyal medyada da etkinliğimiz büyük ilgi gördü” dedi.
İnternet üzerinden yaptıkları etkinliğe çok fazla beğeni geldiğini anlatan sınıf öğretmeni Oğuzhan Yaman ise “Van Gölü’nde yaptığımız etkinliği sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaştık. Videomuz büyük ilgi gördü. Etkinliğimiz Vanlılar tarafından da çok beğenildi” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *