Çorum
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9426 %0.07
50,6320 %0.13
Ara
Kesin Karar Ulusal Babası Oyuncak Alamayınca, O Hayal Gücünü Sanata Dönüştürdü

Babası Oyuncak Alamayınca, O Hayal Gücünü Sanata Dönüştürdü


Babası Oyuncak Alamayınca, O Hayal Gücünü Sanata Dönüştürdü

Sivas’ın Suşehri ilçesinde yaşayan demir doğrama ustası Mehmet Çataltaş, atık demir parçalarına yeniden hayat veriyor. Küçük yaşlarda babasının oyuncak alamaması üzerine kendi oyuncaklarını yapmaya başlayan Çataltaş, yıllar içinde bu becerisini bir sanata dönüştürdü.
Sivas’ın Suşehri ilçesi sanayi sitesinde demir doğrama işiyle uğraşan Mehmet Çataltas (40) adeta mesleğini konuşturuyor. Küçükken babasının kendisine oyuncak alamaması üzerine kendi oyuncaklarını yapmaya karar veren Çataltaş, demir parçalarından yaptığı dikkat çekici ürünlerle adından söz ettiriyor. Çataltaş, sıradan malzemeleri kimi zaman günlerce kimi zaman aylarca çaba sarf ederek sıra dışı eserlere dönüştürüyor. Ütüden korsan gemisi, yangın tüpünden otomobil, avizeden sinek ve dikiş makinesinden silah yapan usta, görenleri kendine hayran bırakıyor.

“Bu yeteneğim çocukluğumu yaşayamamaktan geliyor”
Çataltaş, yeteneğinin çocukluğunu yaşayamamaktan geldiğini söyleyerek, “Ben aslında geri dönüşüm yapıyorum. Bir tezgâhtan alıp başka bir tezgâha koyarken sadece ürüne makyaj yapıyorum. Ütüden korsan gemisi, yangın tüpünden araba, avize ve kaşıklardan sinek, tırpan ve avize sapından kılıç, dikiş makinesinden tüfek, ayakkabı burnundan helikopter yaptım. Bu yeteneğim çocukluğumu yaşayamamaktan geliyor. Emeklerimin karşılığının olmasını isterim. Elimizden birisi tuttuğu takdirde bunların konuşan modellerini bile yaparım. Robot yapmıştım yapımı yaklaşık 6-7 ay sürdü. Elimde başka bir iş olmadığı takdirde planladığım ürünü bir ayda tamamlayabilirim. Ürüne göre yapım süresi de değişiyor. Hayal edilebilecek her şeyi yapabilirim” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *