Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5377 %0.16
45,5564 %0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal Barınaktaki Balıkçı Teknesini İpini Çözüp Çalmaya Çalıştılar Tekne Karaya Oturunca Kaçtılar

Barınaktaki Balıkçı Teknesini İpini Çözüp Çalmaya Çalıştılar Tekne Karaya Oturunca Kaçtılar

Barınaktaki Balıkçı Teknesini İpini Çözüp Çalmaya Çalıştılar Tekne Karaya Oturunca Kaçtılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde balıkçı barınağında bağlı balıkçı teknesi henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından ipleri çözülüp çalınmak istendi. Tekneyi açığa doğru götüren şüpheliler, tekne karaya oturunca kaçtı. Sabah teknesini bağladığı yerde değil de yanında kime ait olduğu bilinmeyen bir sürat teknesiyle açıkta karaya oturmuş halde gören tekne sahibi neye uğradığını şaşırdı. Tekne, çekici yardımıyla karaya çıkartıldı.
Olay, Alanya ilçesine bağlı İncekum balıkçı barınağında dün gece yaşandı. Edinilen bilgiye göre, balıkçı Kadir Erdoğan, bir gün önce attığı ağları denizden toplamak barınağa geldiğinde teknesini yerinde bulamadı. Etrafa bakan Erdoğan teknesinin açıkta yanında bir sürt teknesiyle birlikte karaya oturduğunu gördü. hemen jandarmayı arayan Erdoğan olayın Sahil Güvenlik Komutanlığı görev alanında olduğunu öğrendi. Sahil güvenlik komutanlığına konuyla ilgili bilgi veren Erdoğan, teknesini kurtarmak için yakınlarından ve balıkçılardan yardım istedi. Yaklaşık 1 saat boyunca tekneyi kurtarmak için yapılan çaba yeterli olmayınca Alanya limanından büyük çekici istenildi. tekne çekici marifetiyle karaya çıkartılabildi.
Kadir Erdoğan, tekneni dümenin kırık olduğunu ciddi hasar olduğunu belirterek, "Bir sürat teknesi daha var o tekneyle beraber karaya oturmuş halde bulduk" diye konuştu.
İncekum balıkçılar Barınağı Dernek Başkan Yardımcısı Adem Baysal, sabah 07.30’da gelen telefonla olaydan haberi olduğunu belirterek, "Gece bir ihbar gelmiş gelip bakmışlar bir şey bulamamışlar şu anda araştırılıyor. Sürat teknesi buradaydı ama barınağa ait değil" dedi.

















KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *