Çorum
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,2657 %0.13
46,7783 %0.15
Ara
Kesin Karar Ulusal Bu Kafe Çok "Antika"

Bu Kafe Çok "Antika"


Bu Kafe Çok "Antika"

Düzce’de eşinin yıllarca biriktirdiği, aralarında çok sayıda antikaların da bulunduğu değerli eşyalarından kafe açan Semra Meydan, "Müze" ismini verdiği işletmesinde geçmişin hatıralarını yaşatıyor.
Düzce’de okul öncesi öğretmenliği yapan Semra Meydan, eşi Uğur’un depoda yıllarca gözü gibi baktığı değerli eşyaları kullanarak "Müze" adını verdiği kafe açtı. Aralarında antikaların da bulunduğu değerli eserler, Meydan’ın kafesinde vatandaşların beğenisine sunuldu. Mekana gelen misafirler hem çay ve kahve içiyor hem de antika eşyalar arasında sevdikleriyle sohbet etme imkanı buluyor.

Eşinin koleksiyoner olduğunu söyleyen Semra Meydan, "Kendisine antikacı diyemiyorum çünkü ürünleri satmıyor daha çok kendi bünyesinde bulundurmak istiyor. Biriktire biriktire bir nokta da kendini aşan bir durum oldu. Madem satmıyorsa bende bunları insanlarla paylaşmak istedim. Konsept bu şekilde ortaya çıktı" dedi.

"Sanki yıllar önce buradaymış gibi hissediyorlar"
Semra Meydan, kafesinin tasarımında kimseden yardım almadığını, kendi imkanlarıyla yaptığını ifade ederek, "Konsepti herhangi bir iç mimar ile çalışarak yapmadık. Kendi zevkimizi hayata geçirdik. Bu konsept Türkiye’de tek denilebilir. İstanbul’da küçük örnekleri var ama bu kapsamda yok. Mekanımızın arka bölümünde antika eserlerin yer aldığı sergi salonu var. Bu format da Türkiye’de tek diyebiliriz. İnsanlar buraya girdiğinde sanki yıllar önce buradaymış gibi hissediyorlar. Bu bizim hissettirmek istediğimiz bir şeydi. Kişiler burada çocukluğunda, hatıralarında kalmış şeylerle karşılaşabiliyorlar" diye konuştu.

"En eski ürün 300 yıllık"
Mekanda sergilenen eşya yelpazesinin geniş olduğunun altını çizen Meydan, "Oldukça geniş bir skalamız var. Müzik aletlerimiz var. Osmanlı kitaplığımız var. Kamalarımız, kılıçlarımız var. İngiliz veya Fransız mobilyalarımız var. Yani aklınıza gelebilecek her şey var diyebilirim. Çok abartmak istemem ama elimizde oldukça fazla ürün var. Küçük parçalardan büyük parçalara kadar birçok ürün var. Uğur Bey yaklaşık 20 yıldır bu ürünleri biriktiriyor. Uzun bir zamanın birikimi bunlar. 300 yıllık olan parçalarımız var. Onlardan bir kaç tane var ama 100 yaş üzeri ürünümüz oldukça fazla. Özellikle onlarla ilgileniyoruz zaten" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *