Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4877 %0.32
45,4566 %-0.27
Ara
Kesin Karar Ulusal Bu Manzaralar Miting Alanından Değil, Sahur Halayından: Yüzlerce Kişi Klâsik Sahur Halayında Buluştu

Bu Manzaralar Miting Alanından Değil, Sahur Halayından: Yüzlerce Kişi Klâsik Sahur Halayında Buluştu


Bu Görüntüler Miting Alanından Değil, Sahur Halayından: Yüzlerce Kişi Geleneksel Sahur Halayında Buluştu

Elazığ’da Ramazan ayının 23’üncü gününde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. 7’den 70’e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Elazığ’da her sene olduğu gibi bu sene de Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından 23. sahur halayı etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve geleneksel hale gelen etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Saat 23.23’ü gösterdiğinde davul ve klarnetler çalınmaya başladı. Bir araya gelen yüzlerce vatandaş, aynı anda hala çekip çiftetelli oynadı. Uzun halay kuyruğu oluşturan vatandaşlar meşalelerin altında renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliği izlemeye gelen çok sayıda vatandaş ise telefonlarıyla sahur halayını görüntüledi.
Her sene düzenlenen 23. sahur halayını bu sene de düzenledikleri için çok mutlu olduğunu aktaran Elazığ Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Hakan Ergün, “Geleneksel olarak 23’üncü halayımızı gerçekleştirdik. Yaşlısıyla genciyle hepimiz meydanda toplandık. Bizlere destek veren belediyemize, valiliğimize çok teşekkür ederiz. Katılım sağlayan Elazığ halkımıza da teşekkürlerimizi borç biliriz” dedi.
Etkinliğe katılan vatandaşlardan Murat Yaşar, “23’üncü gecede sahur halatına geldik. Saat 23.23’te güzel bir şenlik oldu. Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok. Millet dik halay oynuyor. Güzel bir program oluyor. Bu tür organizasyonlar hep olsun ki her sene oluyor da. Yoğun bir katılım var” diye konuştu.
Dernek yöneticilerinden Arif Ünlü ise “Elazığ’ımızın plakası olan 23’üncü sahur halayını bu yılda 10’uncusunu kutlamış bulunmaktayız. Halkımız seçim yorgunluğundan çıkmış olmasına rağmen büyük bir coşkuyla katılım sağladılar” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *