Çorum
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7015 %0.02
47,2204 %1.43
Ara
Kesin Karar Ulusal Bulaşıkçı Olarak Başladığı Meslekte Kebap Ustası Oldu

Bulaşıkçı Olarak Başladığı Meslekte Kebap Ustası Oldu


Bulaşıkçı Olarak Başladığı Meslekte Kebap Ustası Oldu

Sivas’in Divriği ilçesinde yaşayan Zeynep Çoban, genellikle erkeklerin yaptığı kebap ustalığı mesleğini özveri ile sürdürüyor. Bir lokantada bulaşıkçı olarak iş hayatına başlayan Çoban, şimdi ızgara başında kebap pişiriyor.
Sivas’ta yaşayan 40 yaşındaki Zeynep Çoban, 10 yıl önce Kangal ilçesinde bir lokantada bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. Aynı lokantada garson olarak devam eden Çoban, bir süre sonra kebap pişirmeyi öğrenerek ustalığa terfi etti. İş yeri sahibi ile anlaşamayan kadın kebap ustası, kendi işletmesini açarak, 6 yıl boyunca çalıştı. 6 yılın sonunda işletmesini kapatarak Divriği ilçesine yerleşen Çoban, ilçenin tek kadın kebap ustası olarak çalışıyor.
2014 yılında lokantada çalışmaya başladığını söyleyen Zeynep Çoban, “Şu anda kebap ustasıyım. 10 yıldır bu işle uğraşıyorum. Hayat şartları nedeniyle bu mesleğe başladım. Bulaşıkçılıktan garsonluğa, garsonluktan ustalığa terfi ettim. Ustaları izleye izleye öğrendim. Bir gün iş yerinde patron ile kavga edip inat üzerine işletme açtım. Kangal’da bir lokantada çalışıyordum. Patron ile zıtlaştık. Ben de kendimden emindim, taviz vermedim. Onun üzerine bir mekân açtım. 6 yıl kadar işlettim” dedi.

“Kadınlar için zor ama üstesinden geliyorum”
İşletmesini kapattıktan sonra Divriği ilçesine yerleştiğini söyleyen Çoban, “Yaklaşık 2 senedir de buradayım, mesleğimi icra ediyorum. İşimin başındayım. Kebap ustalığı zor bir meslek. Adana kebabın takılması ve tutturması kadına çok zor meslek. Ama ben üstesinden geldiğime inanıyorum. Tepkiler çok farklı oluyor. ‘Elinin hamuruyla evinde otur’ diyenler de oluyor. Tabii ki takdir eden de oluyor. Güzel geri dönüşler alıyorum. Tekrar tekrar gelenler var. Çevre illerden de müşterilerimiz var” diye konuşatu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *