Çorum
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3514 %0,36
49,0262 %0,56
Ara
Kesin Karar Siyaset “Çanakkale’de Tek Gaye Hürriyetti”

“Çanakkale’de Tek Gaye Hürriyetti”

“Çanakkale’de Tek Gaye Hürriyetti”

DEVA Partisi İl Başkanı Zehra Sucu Benli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109’uncu yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

DEVA Partisi İl Başkanı Zehra Sucu Benli mesajında “Çanakkale zaferi yüzyıllarca dillerden ve gönüllerden düşmeyecek bir destan olarak gönüllere nakşedilmeye devam ediyor. Zira Çanakkale’de bir milletin iman dolu yüreği ile vatanını düşmana ezdirmeme kararlılığı nesilden nesle aktarılmalıdır çünkü ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü boşuna söylenmiş bir sözden ibaret değildir” dedi.

“Çanakkale savaşında nice koç yiğitler şahadete yürürken, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar da koç yiğitler ve kınalı kuzular gibi vatan uğruna imanlı yürekleri ile cepheye yardıma koştular” diyen Benli cephede yapılan fedakarlıklardan bahsetti.

Çanakkale Savaşında kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına herkesin tek gaye olan hürriyet için savaştığını belirten Benli yürekler imanla öyle bir toplu attı ki yedi düvel bu imanın karşında yenilmeye mahkum oldu” dedi.

“Bizler bugün Çanakkale destanını yaşatan dedelerimiz, atalarımız gibi aynı imanı, aynı ruhu yüreklerimizde hissediyor, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı haykırıyoruz” diyen Benli partisinin amacının da vatandaşların daha müreffeh bir yaşam olduğunu iddia etti.

MUHABİR: Cemal Akyol
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *