Çorum
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,6632 %-0.03
47,3497 %0.5
Ara
Kesin Karar Ulusal CHP’li Lider Yardımcısı, Gazeteciye Hakaret ve Tehditten İki Farklı Ceza Aldı

CHP’li Lider Yardımcısı, Gazeteciye Hakaret ve Tehditten İki Farklı Ceza Aldı


CHP’li Başkan Yardımcısı, Gazeteciye Hakaret ve Tehditten İki Ayrı Ceza Aldı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde muhabir Okan Yavaşer ve ailesine tehdit ve hakaret suçlarından yargılanan CHP Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bülent Ulusoy, iki ayrı suçtan da cezaya çarptırıldı.
Uzunköprü 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 3. duruşmada CHP’li Başkan Yardımcısı Ulusoy, sanık sıfatıyla çıktığı davada hapis cezasıyla cezalandırıldı.
Mahkeme heyeti ayrıca, Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bülent Ulusoy’un, 17 bin 900 TL avukat vekalet ücreti ve 913 TL dosya ücretini de ödemesine karar verdi.
Mahkeme kararına istinaden beş yıl boyunca da denetim süresine tabi tutulmasına karar verilen CHP’li Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bülent Ulusoy’un aldığı bu ceza kararından sonra vazifesine devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.
Uzunköprü Gazetesi Muhabiri Okan Yavaşer, mahkemenin sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada CHP’li Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Becan’ın sessizliğini bozarak yaşanan olay sonrası ceza alan Başkan Yardımcısı Ulusoy hakkında gerekeni yapması için çağrıda bulundu.
Yavaşer yaptığı açıklamada, “Uzunköprü Belediye Başkan yardımcısı Bülent Ulusoy tarafından şahsıma ve aileme karşı edilen ağır küfür ve hakaretler sonucu açmış olduğum dava sonuçlanmıştır. Adı geçen şahıs ettiği küfürlerden dolayı açtığım dava sonucunda ceza alıp, hüküm giymiş ve suçlu bulunmuştur. Kendisinin bu dava sonucu aldığı cezanın niteliği değil, niceliği daha önemli olup gerçekler ortaya çıkmış ve malum şahıs Türk adaleti önünde gereken yaptırımı almıştır" dedi.
Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a da seslenen Yavaşer, "Hemen hemen her fırsatta kadın ve annelik değerleri üzerinden siyaset üreten, Trakya’nın tek kadın belediye başkanı olmakla övünen Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın, yaşanan skandal karşısında olayı tasvip edercesine sessizliğe bürünmüştü. Başkan Becan’a 2022 Kasım ayının meclisinde yöneltilen soru üzerine mahkemenin kararının bekleyeceğini ifade etmişti. Evet şimdi buradan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a yüksek sesle duyurmak istiyorum. Başkan Becan siz, küfürbazlığı Uzunköprü 2. Asliye Ceza Mahkemesi ile ’Türk Milleti adına karar’ diyerek tecelli eden CHP Belediye Meclis üyesi ve Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcınız hakkında gerekeni yapacak mısınız?" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *