Çorum
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,8586 %0.06
47,2855 %0.23
Ara
Kesin Karar Ulusal Çocuk Parkında Üçüncü Defa Heyelan Meydana Geldi

Çocuk Parkında Üçüncü Defa Heyelan Meydana Geldi

Çocuk Parkında Üçüncü Kez Heyelan Meydana Geldi

Karabük’te sağanak yağış sonrası çocuk parkında üçüncü kez meydana gelen heyelan nedeniyle parke taşlarla kaplı alan ve merdiven çökerken, istinat duvarında ise çatlaklar oluştu.
Olay, Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi 40 No’lu Sokak’ta meydana geldi. Yağışların ardından toprağın yumuşamasıyla çocuk parkının bulunduğu alanda heyelan oluştu. Heyelanla birlikte parke taşlarla kaplı alan ve merdiven çöktü. Daha önce de heyelan nedeniyle örülen istinat duvarında çatlaklıklar oluştu. Yaklaşık 8 metrelik alanda yola doğru yaşanan toprak kayması parkın yakınındaki binalar için risk oluşturuyor.
Aynı alanda 2021 ve 2022 yılında yine heyelanlar meydana gelmişti. Cemal Uysal adlı vatandaş, “Burayı yapıyorlar ama yeniden göçüyor. Burası doldurma toprak olduğu için temel tutmaz” dedi.
Alanın sağlamlaştırılması için kazık çakılması gerektiğini belirten Uysal, heyelanın evler ile çocuklar için tehlike oluşturduğunu söyledi.
Arkadaşları ile sık sık parkta vakit geçirdiğini ifade eden 15 yaşındaki Barış Tozcu, "Heyelan gittikçe ilerliyor. Her yer için risk oluşturuyor. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz. İnşallah park daha güzel hale gelir” diye konuştu.















KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *