Çorum
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,1901 %0.22
47,1146 %0.08
Ara
Kesin Karar Ulusal Çorum FK, Ulusal Lisans Aldı

Çorum FK, Ulusal Lisans Aldı

TFF Kulüp Lisans Kurulu, yaptığı detaylı incelemelerde kulüplerin sunduğu dosyaları; Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatında belirtilen hukuki, sportif, altyapı, personel-idari, sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ile mali kriterler açısından değerlendirdi.

Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Çorum FK ile birlikte Iğdır FK, Manisa FK ve Keçiörengücü de Ulusal Lisans almaya hak kazanan diğer 1. Lig kulüpleri oldu. TFF'nin açıklamasına göre toplamda dokuz kulüp Ulusal Lisans alırken, 16 kulüp de UEFA Lisansı'nın sahibi oldu.

Uefa Lisans Alan Kulüpler

TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun incelemeleri neticesinde toplam 16 kulüp UEFA Lisansı almaya hak kazandı. Bu kulüpler şunlardır:

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş A.Ş., Çaykur Rizespor A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., İkas Eyüpspor, Kasımpaşa A.Ş., RAMS Başakşehir FK, Reeder Samsunspor ve Trabzonspor A.Ş.

Trendyol 1. Lig: Uğur Okulları İstanbulspor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget G.S.K., Beşiktaş JK United Payment Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, Galatasaray A.Ş. ve Trabzonspor A.Ş. Kadın Futbol Takımı.

Ulusal Lisans Alan Kulüpler

Ahlatcı Çorum FK'nin yanı sıra toplam 9 kulüp Ulusal Kulüp Lisansı aldı. Bu kulüpler ve ligleri ise şöyle sıralandı:

Trendyol Süper Lig: Sipay Bodrum FK.

Trendyol 1. Lig: Ahlatcı Çorum FK, Alagöz Holding Iğdır FK, Manisa Futbol Kulübü ve Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü.

Nesine 2. Lig: Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş., Ankara Demirspor, Altınordu ve Bulut Yeşil İnşaat Adana 01 Futbol Kulübü SK.

55 Kulübe Ek Süre

Kurul, kalan 55 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *