Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5370 %0.14
45,4560 %0.04
Ara
Kesin Karar Ulusal Datça Beyaz Gelinliğini Giydi

Datça Beyaz Gelinliğini Giydi


Datça Beyaz Gelinliğini Giydi

Türkiye’nin birçok bölgesi soğuk ve zorlu kış şartlarını yaşarken, Akdeniz ile Ege’nin birleştiği Muğla’nın Datça ilçesinde erkenci Badem ağaçları çiçek açarak Şubat ayı ortalarında ilk çağla meyvesini vermeye başlayacak.
Datça Palamutbükü Mahallesinde Ocak ayının ortalarında başlayan erkenci badem ağaçlarındaki çiçek açma mevsimi Şubat ayı ortalarında ilk meyvelerini vermeye başlayacak. Türkiye’de en erken Çağla ürünün hasat edildiği Datça’da dolu ve don olayı yaşanmaması durumunda bu yıl çağla badem veriminin yüksek olacağı açıklandı.
Datça’da üretici badem üreticisi Mehmet Özer, çiçek açan erkenci bademin şu anki mevsim şartları devam ettiği sürece rekoltede sıkıntı yaşanmayacağını belirterek, “Burasının ikliminden dolayı 10-12 dereceye düşmediği için badem çiçekleri erkenci de var, normal açan da var. Onun için don ve dolu olmadığı müddetçe herhangi bir zararı olmaz. Yağmur güzel yağdı. Bu sene badem güzel olur” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *