Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4877 %0.32
45,4566 %-0.27
Ara
Kesin Karar Ulusal Dondurucu Soğuklarda Yaban Hayvanları Unutulmadı

Dondurucu Soğuklarda Yaban Hayvanları Unutulmadı


Dondurucu Soğuklarda Yaban Hayvanları Unutulmadı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Tatvan Gençlik Merkezi Sevgi ve Merhamet Timi gönüllüleri, dondurucu soğuklarda yaşamaya çalışan kuşlar için hazırladıkları yemlikleri ağaçlara astı.
Son günlerde etkisini sürdüren kar yağışı ve dondurucu soğuklar sebebiyle insanların yanı sıra yaban hayvanları da zorluk çekiyor. Tatvan ilçesinde bulunan Tatvan Gençlik Merkezi Sevgi ve Merhamet Timi gönüllüleri, dondurucu soğukta dışarıda kalma mücadelesi veren kuşları da unutmadı. Gençlik Merkezinde pet şişeler ile hazırladıkları yemlikleri Tatvan sahilinde bulunan ağaçlara asarak içerisine buğday dolduran genç gönüllüler, yeni projeler üretmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Tatvan Gençlik Merkezi Müdürü Burhanettin Avşar, rutin olarak her sene dondurucu soğuklarda yabani hayvanları unutmadıklarını söyledi. Tatvan’da bulunan her ağaca bu yemliklerden yapmayı hedeflediklerini söyleyen Gençlik Lideri Ömer Göktan, “Sevgi ve Merhamet Timi’nde görev alan gönüllüleriyle beraber kuş yemlikleri yaptık. Hava şartlarının soğuk olmasından dolayı yabani hayvanlarımız için kırık buğday doldurarak ağaçlara astık. 20 ağaca kırık buğday dolu yemlikleri astık ve hedefimiz daha fazla ağaca daha fazla yemlik asmaktır. Tabii kuşların yanı sıra dışarıda yaşayan kedi ve köpeklere de mama bırakıyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *