Çorum
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,5977 %0.19
53,2744 %-0.3
Ara
Kesin Karar Eğitim Eğitim-Bir-Sen'den Ek Ders Ücreti Kararına Tepki

Eğitim-Bir-Sen'den Ek Ders Ücreti Kararına Tepki

Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Sekreteri Ali Doğan bünyesinde ikili eğitim yapılan sınıfların bulunduğu kurumlardaki yöneticilere ilave ek ders ücreti ödenmemesi yönündeki kararın hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ve sendikal kazanımların daraltılmaya çalışıldığını belirterek bakanlıklara tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığının anasınıfı özel eğitim alt sınıfı ve uygulama sınıfı gibi birimlerde ikili eğitim yapılan okulların statüsü konusunda inisiyatif almaktan kaçındığını savunan Doğan bakanlığın kendi hazırladığı mevzuatı yorumlamayarak topu taca attığını ileri sürdü. Bir bakanlığın bizzat hazırladığı ve mali hüküm içermeyen bir tanımlama konusunda neden Hazine ve Maliye Bakanlığına başvurduğunu anlamanın mümkün olmadığını ifade eden şube sekreteri bu durumun kabul edilemez olduğunu aktardı.
Toplu sözleşme hükümlerinin uygulanması sürecinde ortaya çıkabilecek tereddütleri giderme yetkisinin yalnızca bir bakanlığa ait olmadığını ve bu sürecin ilgili bakanlıkların ortak koordinasyonunu gerektirdiğini hatırlatan Doğan "Toplu sözleşme hükmünün uygulanmasına ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tek başına görüş vererek uygulamayı yönlendirmesi mümkün değildir Bu haliyle söz konusu görüş sadece hukuki dayanaktan yoksun kalmamakta aynı zamanda açık bir yetki aşımı ve yetki gasbı niteliği taşımaktadır" diye konuştu.
Eğitim yöneticilerinin toplu sözleşmeyle elde ettiği ilave ek ders hakkının daraltıcı yorumlarla engellenmesinin çalışma barışını derinden sarsacağına işaret eden şube sekreteri hukuka ve sözleşme ruhuna aykırı olan bu uygulamanın düzeltilmesi için sürecin kararlılıkla takipçisi olacaklarını bildirdi. Sendikal kazanımların bu tarz hamlelerle budanmasına asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Doğan "Kazanımların budanmasına izin vermeyeceğiz" dedi. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *