Çorum
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,9584 %0.32
47,0584 %0.42
Ara
Kesin Karar Ekonomi Ev sahiplerine büyük şok! Uymayanlara 200 bin TL ceza geliyor

Ev sahiplerine büyük şok! Uymayanlara 200 bin TL ceza geliyor

Ticaret Bakanlığı, internet ilanlarında gerekçesiz fiyat artışı yapan ev sahiplerini affetmedi. Her birine 200 bin TL ceza kesildi. Denetimler sürüyor!

Ev sahiplerine kötü haber Ticaret Bakanlığı’ndan geldi! Özellikle internet sitelerinde yer alan konut ilanlarındaki fahiş artışlar artık cezasız kalmıyor. Bakanlık, mayıs ayında yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında 21 taşınmaz sahibine, ilanlardaki aşırı fiyat yükselişi nedeniyle toplamda 4 milyon 200 bin lira para cezası kesti. Üstelik bu ceza, sadece başlangıç!

Fiyat artışları takibe alındı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada konut piyasasında yaşanan haksız fiyat artışlarını hedef aldıklarını vurguladı. Gürcan’a göre internet ortamında yayımlanan ilanlar artık daha sıkı bir şekilde izleniyor ve genel ekonomik göstergelerle uyuşmayan fiyat artışları tek tek mercek altına alınıyor.

Gerekçesiz zam yapan yanacak!

Mayıs ayı sonunda yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte, sadece emlakçıların değil, bireysel ev sahiplerinin de sorumluluğu arttı. Yeni düzenleme, gerekçesiz şekilde fiyat artıran konut sahiplerine doğrudan ceza verilmesini mümkün kıldı. Ve nitekim ilk cezalar da gecikmedi.

Yapılan incelemelerde, 21 ev sahibinin ilanlarında ekonomik verilerle açıklanamayan, keyfi artışlar tespit edildi. Bu durumun ardından her birine 200 bin TL olmak üzere toplam 4,2 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Bakanlıktan sert mesaj: Piyasa bozulmayacak

Gürcan açıklamasında, “Emlak sektöründe şeffaf ve dengeli bir piyasa yapısının oluşturulması ve vatandaşların menfaatlerinin korunması adına gereken tüm adımları atmaya kararlıyız,” diyerek, yeni cezaların da yolda olabileceğinin sinyalini verdi.

Gözler şimdi diğer ilanlarda

Bu gelişme sonrası gözler şimdi internet üzerindeki diğer konut ilanlarına çevrildi. Piyasanın nabzını bozan fahiş fiyat artışlarına karşı denetimler sürecek. Uzmanlar ise, ev sahiplerine “gerekçesiz zam yapmayın” uyarısında bulunuyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *