Çorum
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1591 %0,29
48,1767 %0,49
Ara
Kesin Karar Ulusal ‘Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor’

‘Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor’

Halk Sağlığı Uzmanı Emine Arslan Karahan, Sağlık Bakanlığı tarafından 3 kanser testinin ücretsiz olarak yapıldığını belirtti. Kalın bağırsak kanseri taramasının yanı sıra rahim ağzı kanseri ve meme kanseri taramalarının da aile hekimleri ve hastaneler tarafından ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Uzman Doktor Emine Arslan Karahan özellikle kalın bağırsak kanseri testinin evde yapılabileceğini ifade etti. Karahan “Kalın bağırsak kanseri tarama testi evde her birey tarafından yapılabilen çok basit bir test. Bu test sayesinde kalın bağırsak kanserinin önceden tespiti sağlanabiliyor. İsteyen herkes Aile Sağlığı Merkezleri ya da Sağlıklı Hayat Merkezlerimizden bu testi alabilirler” dedi.

Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor’ (3)

“Çorum’da 50 Bin Kişiye Kalın Bağırsak Kanser Testi Yapılacak”

Sağlık İl Müdürü Sinan Zehir de kanserde erken teşhisle tedavide çok ciddi bir başarı yakalanabildiğini belirtti. Kanser tespit kiti sayesinde gözle görünemeyen kanın tespit edilebildiğini ve erken önlem alındığını ifade eden Sağlık İl Müdürü Sinan Zehir “Kalın bağırsak Kanser kiti bizler tarafından gözle görünemeyecek kanı tespit ediyor. Bu testi herkes evinde de kolaylıkla yapabilir. Dışkıda kan tespit edilmesi kanser olabileceği anlamını da taşımıyor. Ancak böyle bir tespitte bizler daha ileri seviyelerde kontroller sağlayarak hastanın erken tedavisine başlıyoruz. Aile hekimliklerimizde yeni uygulamaya konulan sistem ile aile hekimleri hastaları hastaneye direk yönlendirmek yerine hastaneden kendileri de randevu alarak hastayı yönlendirebiliyor. Böylelikle daha hızlı teşhis konularak tedavi başlanabiliyor. Hedefimiz Çorum’da 50 bin kişiye kalınbağırsak kanseri testini uygulamak. Rahim ağzı kanseriyle ilgili de aile sağlığı merkezlerimiz ve sağlıklı hayat merkezlerimiz işlem yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor’ (2)

Başkan Aşgın Çağrı Yaptı

Heyeti makamında kabul eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yapılan çalışmanın önemine vurgu yaparak kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirtti. Sağlık hizmetlerinde önemli adımların atıldığına dikkat çeken Başkan Aşgın “Ben bütün hemşehrilerimizin aile hekimlerine giderek bu kanser taramalarını yaptırmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Kadın olsun erkek olsun, özellikle 30-65 yaş arası hanımefendiler ve 50 yaşın üzerinde beyefendilerin bu tetkiklerini mutlaka yaptırsınlar. Şehrimizde birçok büyükşehirde olmayan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi var. Tetkikten sonra tedavi için de Çorum’da imkan var. Yaptığınız bu kıymetli çalışmalardan dolayı ben hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Biz de Belediye olarak elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazırız” dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *