Çorum
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4343 %0.24
47,1614 %0.49
Ara
Kesin Karar Ulusal Giresun Valisi Serdengeçti, gazetecilerle iftarda bir araya geldi

Giresun Valisi Serdengeçti, gazetecilerle iftarda bir araya geldi

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, basın mensuplarıyla iftar programında bir araya gelerek kentte yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Serdengeçti, İl Özel İdaresi binasında düzenlenen programda, devam eden ve yapılacak turizm projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Giresun'un ekonomik gelişimine değinen Serdengeçti, geçen yıl ihracatın yüzde 33,57 artarak 942 milyon 537 bin dolar olarak gerçekleştiğini aktardı.

Serdengeçti, bu artışla Giresun'un ihracatta Türkiye genelinde 11'inci, Artvin, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon'u kapsayan TR90 bölgesinde ise birinci sırada yer aldığını vurguladı.

İstihdam konusunda da önemli adımlar attıklarına işaret eden Serdengeçti, "2023 yılında İŞKUR aracılığıyla 6 bin 74 kişiyi iş sahibi yaptık. Sosyal yardımlar kapsamında ise 2024 yılı içinde 1 milyar 614 milyon liralık destek 38 bin 65 haneye ulaştırıldı." dedi.

Serdengeçti, 525 milyon liralık tarımsal destek ödemesi yapıldığını, tarım, eğitim ve turizmi kapsayan 39 kalkınma projesinin yürütüldüğünü ifade etti.

Giresun'un huzur ve güvenliğini sağlama noktasında kararlılıkla çalıştıklarının altını çizen Serdengeçti, "Giresun'umuz bir huzur şehri. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerimizle suç ile suçlularla mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz." diye konuştu.

Serdengeçti, devletin şefkat elini en ücra noktalara kadar ulaştırma arzusuyla çalıştıklarını, bu süreçte kendilerine rehberlik eden basın mensuplarına teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *