Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3148 %0,23
48,7804 %0,43
Ara
Kesin Karar Gündem Gür: Bağ-Kur’lular İçin Verilen Sözler Tutulmalı

Gür: Bağ-Kur’lular İçin Verilen Sözler Tutulmalı

Gür: Bağ-Kur’lular İçin Verilen Sözler Tutulmalı

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e EYT mağduru Bağ-Kur’lu esnaflar için verdiği sözleri hatırlattı.

Sosyal güvenlikte SSK ve Bağ-Kur ayrımının artık son bulması gerektiğini ifade eden Başkan Gür, SSK’lıların 7.200 prim günü ile emekli olurken esnaf ve sanatkarların 9.000 prim günü ile emekli olmasının eşitsizlik olduğunu ifade etti.

Emekli sandığı, SSK ve Bağ-Kur olarak herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğinin altını çizen Recep Gür, yapılandırma kanunlarında işverenin geçmiş dönem SSK borcunun geçmiş dönem prim üzerinden hesaplanırken, Bağ-Kur’lu küçük esnafın geçmiş hizmetini satın alma işleminin ise son prim üzerinden hesaplandığını ve bu durumun esnaf ve sanatkarlar için mağduriyet oluşturduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in katıldıkları TESK Genel Kurulu’nda Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken’e tüm talepleri değerlendireceklerini ve sorunları çözeceklerini söylediklerini hatırlatan ÇESOB Başkanı Gür, EYT mağduru Bağ-Kur prim borçlularına günlerini tamamlamaları için uygun şartlarda kredi imkanı tanınmasını istedi.

Recep Gür ayrıca, esnaf odalarına EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazanmış personellerine ödenecek kıdem tazminatları hususunda Hazine destekli düşük faizli kredi imkanı sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

MUHABİR: Haber Bülteni
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *