Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5377 %0.16
45,5564 %0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal Kartal Belediyesi’nden Bayanlara Dayanak: Bayan Emeği Pazarı Kapılarını Açtı

Kartal Belediyesi’nden Bayanlara Dayanak: Bayan Emeği Pazarı Kapılarını Açtı


Kartal Belediyesi’nden Kadınlara Destek: Kadın Emeği Pazarı Kapılarını Açtı

Kartal Belediyesi, üretim yapan kadınların sayısını artırmak ve ekonomik bağımsızlıklarına destek olmak amacıyla çalışma ve projelerini çeşitlendirmeye devam ediyor. Kadınların iş gücüne daha fazla dahil olmalarını sağlamak amacıyla ‘Kartal Kadın Emeği Pazarı’ Kartal Meydanı’nda açıldı. 21-22 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan pazarda, kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler satışa sunuluyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün girişimiyle organize edilen etkinlikte kadınların aile ekonomisine katkı sunabilmeleri ve el emeği ürünlerini geniş kitlelere ulaştırabilmeleri amaçlanıyor. Kartal Kadın Emeği Pazarı’nda; takı, örgü, tığ, dikiş, keçe, süsleme, boyama, bez bebek, oyuncak, çanta, kanaviçe ve gıda gibi kadınların ürettiği el yapımı ürünler yine kadınlar tarafından satışa sunuluyor.

“Kadın Emeği Pazarları, kadınların sosyal ve ekonomik gücünü artırıyor”
Kadınların üretim gücünü ortaya koyan bu pazar, sadece ekonomik kazanç sağlamaları açısından değil, aynı zamanda sosyal bir platform olarak da kadınları destekliyor. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına pazarın açılışına Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ve Kartal Belediyesi birim müdürleri ile birlikte katılarak kadınlara desteğini gösteren Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, ‘Kadın Emeği Pazarı’nın kadınların hem ekonomik hem de sosyal olarak kendilerini ifade edebilmeleri için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. Kartallı tüm vatandaşları pazara davet eden Kars, el emeği ürünlerin satın alınarak kadınlara destek verilmesinin önemine değindi ve emekçi kadınlara teşekkür etti. Kars, Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ilçedeki kadınların sorunlarına daha kapsamlı çözümler üretmek amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Pazara katılan vatandaşlar, birbirinden güzel el emeği ürünleri satın alarak Kartallı emekçi kadınlara destek verirken, aynı zamanda bu eşsiz ürünlerle kendi yaşamlarına da renk kattılar. Kartal Belediyesi’nin bu değerli girişimi, hem kadınları desteklemek hem de aile ekonomisine katkı sunmak amacıyla sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *