Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4692 %0.26
45,4575 %-0.27
Ara
Kesin Karar Ulusal Kütahyalı Taksi Sürücüsü Meskenini Adeta ’Ferdi Tayfur Müzesi’ne Çevirdi

Kütahyalı Taksi Sürücüsü Meskenini Adeta ’Ferdi Tayfur Müzesi’ne Çevirdi


Kütahyalı Taksi Şoförü Evini Adeta ’Ferdi Tayfur Müzesi’ne Çevirdi

Kütahya’da taksi şoförlüğü yapan 47 yaşındaki Murat Özdemir, evini adeta bir Ferdi Tayfur müzesine çevirdi. Kütahya’nın Gaybiefendi Mahallesi’nde yaşayan Özdemir, çocukluk yıllarından itibaren babasından miras kalan Ferdi Tayfur sevgisiyle 40 yıldır sanatçının kasetlerini, CD’lerini ve fotoğraflarını biriktirdiğini söyledi.
Sanatçıya duyduğu büyük sevgiyi dile getiren Özdemir, eğer bir müze kurulursa tüm koleksiyonunu bağışlamaya hazır olduğunu belirtti. Özdemir, "Biri bana ‘kaset lazım, şu lazım’ dese, Adana’daki müzeye ya da Kütahya Belediyesi’ne tüm arşivimi bağışlamaya hazırım. Eğer bir müze açılırsa, elimdeki tüm kasetleri, fotoğrafları ve plakları müzeye vermek isterim" dedi.
Ferdi Tayfur’un hayatındaki yerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Özdemir, "Ferdi Tayfur aşkın ve acının ta kendisi. Şarkıları benim hayatımı anlatıyor. Allah rahmet eylesin, onun şarkılarıyla büyüdüm" ifadelerini kullandı.
Yıllardır biriktirdiği kasetler, plaklar ve fotoğraflarla adeta bir Ferdi Tayfur arşivi oluşturan Özdemir, eğer bir müze kurulursa, Ferdi Tayfur’un mirasını gelecek nesillere aktarmak için tüm arşivini bağışlamaya hazır olduğunu söyledi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *