Çorum
Hafif yağmur
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7015 %0.02
47,2204 %1.43
Ara
Kesin Karar Ulusal Öğrenciler, ’Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ Etkinliğinde Boğaz’da Buluştu

Öğrenciler, ’Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ Etkinliğinde Boğaz’da Buluştu


Öğrenciler, ’Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ Etkinliğinde Boğaz’da Buluştu

Çin kültürünün tanıtıldığı ‘Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ etkinliği İstanbul Boğazı’nda düzenlenen turla gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan öğrencilere Çin kültürü anlatıldı.
Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı’nda Çin kültürünün tanıtıldığı ‘Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ temalı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte oyunlar oynandı, geleneksel kıyafetler giyilip yemekler yendi. Düzenlenen etkinliğe, Çince öğrenen öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
“Çin ve Türkiye kuşak ve yolu ortak inşa eden ülkelerden ikisi”
Etkinlik koordinatörü ve gazeteci Zhao Beibei, tarihte Çin ve Türk medeniyetlerinin her zaman yakın olduğunu söyleyerek, “Etkinliğin başlığı da Hi China Hi ‘Merhaba Türkiye, merhaba Çin’ isminden de anlaşılacağı üzere etkinlik Çin ve Türkiye arasındaki kültürel alışverişin arttırılmasını sağlıyor. Etkinlik için çok güzel bir yer olan İstanbul boğazını seçtik. Burada özellikle Çin kültürünü tanıtmak istiyoruz. Etkinlikten bir sürü program mevcut; mesela geleneksel Çin selamını öğreteceğiz, kızlar geleneksel Çin kıyafeti giyecek ve bunun yanı sıra Çin’in geleneksel güz ortası bayramı yaklaşıyor bu bayramın da kutlama adetlerini buraya getiriyoruz. Mesela Çin çörekleri ve ayçörekleri getirdik. Bilmece çözmek bunun dışında hep birlikte geleneksel Çince şiirler okuyacağız. Genel olarak burada Çin kültürünü tanıtacağız. Çünkü tarihte Çin ve Türk medeniyetleri her zaman yakın olmuştur. Çin ve Türkiye tarihi İpek Yolu’nun iki ucunu almıştı. Bugün ise Çin ve Türkiye kuşak ve yolu ortak inşa eden ülkelerden ikisi. Bu nedenle Çin ve Türkiye’nin birbirine doğrudan tanıması çok önemlidir” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *