Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5447 %0.12
45,4200 %-0.14
Ara
Kesin Karar Ulusal Oğuz Murat Aci’nin Kuzeni Anıl Aci’nin Vefatına Neden Olan Sanığa 2 Yıl 6 Ay Mahpus Cezası ile Tahliye

Oğuz Murat Aci’nin Kuzeni Anıl Aci’nin Vefatına Neden Olan Sanığa 2 Yıl 6 Ay Mahpus Cezası ile Tahliye


Oğuz Murat Aci’nin Kuzeni Anıl Aci’nin Ölümüne Neden Olan Sanığa 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası ile Tahliye

Silivri’de araç arızası nedeniyle emniyet şeridinde duran Oğuz Murat Aci’nin kuzeni Anıl Aci’ye kullandığı kamyon ile çarparak ölümüne neden olan sanık, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.
Eyüpsultan’da ATV aracı arızası ile uğraşırken yazar Eylem Tok’un oğlunun ehliyetsiz şekilde kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin kuzeni Anıl Aci, 11 Mart’ta Silivri TEM’de emniyet şeridinde arızalanan otomobiline bakarken kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Anıl Aci’ye kullandığı kamyon ile çarparak ölümüne neden olan sanık Sait İ.’nin hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada karar çıktı. Silivri 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sait İ., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada müştekiler Hülya Akbulut ile Soner Aci de taraf avukatlarıyla hazır bulundu.

"Şahsa çarptığımı fark edince araçtan inerek emniyeti ve ambulansı aradım"
Duruşmada savunma yapan sanık, "Olay günü Çorlu’dan Hadımköy istikametine doğru seyir halindeydim. Yolda rüzgar nedeniyle sevk ve idaremdeki araç sağa doğru savruldu. Kontrol altına alamadım. Emniyet şeridinde bulunan aracı fark ettiğimde sola doğru kırmaya çalıştım ancak kazaya engel olamadım. Şahsa çarptığımı fark edince araçtan inerek emniyeti ve ambulansı aradım. Olay nedeniyle çok pişmanım" şeklinde konuştu.

"Emniyet şeridinde olduğumuzu göre göre emniyet şeridine girmiş ve oğlumun ölümüne sebebiyet vermiştir"
Kaza sırasında oğluyla birlikte emniyet şeridinde olduğunu belirten Soner Aci ise, "Sanık, emniyet şeridinde olduğumuzu göre göre emniyet şeridine girmiş ve oğlumun ölümüne sebebiyet vermiştir. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Emniyet şeridinde duran araca ve maktule çarparak ölümüne sebebiyet verdiği belirtildi
Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, olay günü sanığın sevk ve idaresindeki kamyon ile seyir halindeyken Silivri mevkiine geldiğinde arızalandığı için emniyet şeridinde duran araca ve maktule çarparak ölümüne sebebiyet verdiğini aktardı.

Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak araç kullandığı kaydedildi
Açıklanan mütalaada, sanığın dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak araç kullandığı ve asli kusurlu şekilde ölüme sebebiyet verdiği kaydedildi.

Beraatını istedi
Duruşmada son sözü sorulan sanık, mahkemeden beraatını ve tahliyesini talep etti.

2 yıl 6 ay hapis cezası ile tahliyesine hükmedildi
Kararını açıklayan mahkeme, sanık Sait İ.’yi ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Ehliyetine 9 ay süre ile el konuldu
Olayın oluş ve kusur durumunu da dikkate alan mahkeme, ayrıca sanığın kullandığı C sınıf sürücü belgesinin ise 9 ay süreyle geri alınmasına karar verdi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *