Çorum
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,5138 %0.07
51,4039 %-0.07
Ara
Kesin Karar Ulusal Omü Rektörü Ünal Çocuk İstismarıyla Mücadeleye Dikkati Çekti

Omü Rektörü Ünal Çocuk İstismarıyla Mücadeleye Dikkati Çekti


Omü Rektörü Ünal Çocuk İstismarıyla Mücadeleye Dikkati Çekti

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "İstismar sadece o aileyi değil toplumu çökerten bir vakadır." dedi.

Rektör Ünal, OMÜ'de düzenlenen "Çocuk İstismarını Önleme Paneli"nde yaptığı konuşmada, çocuk istismarı konusunda bilinçli bir toplum oluşturmanın önemine işaret etti.

Önce ebeveynlerin ve ebeveyn adaylarının, çocuklarla yakın iletişim halinde olan profesyonel kişilerin bu konuda eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"İstismar sadece o aileyi değil toplumu çökerten bir vakadır. Çocuklarımızın bizim korumamıza ihtiyacı var yani daha özel bir korumaya muhtaçlar. İstismar sadece fiili olan istismar da değildir, iki yaşındaki bir çocuğun eline tableti verip o çocuğu tablete mahkum etmek bir istismardır. Bir süre sonra o çocuk teknoloji bağımlısı haline gelecektir. Ve çocuk bırakın kendisini savunmayı şimdi de neyle muhatap olduğunu dahi fark etmeden büyüyecektir."

Gazze'de yaşanan insanlık dışı olaylara da değinen Ünal, "Bir soykırım yaşanıyor Gazze'de. Çocuk hakkı ya da insan hakkı, yaşama hakkı ya da barınma hakkı bunlar teorik olarak kabul ediliyor. Ama teoriyle pratik arasında bir sorun var. " diye konuştu.



KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *