Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4877 %0.32
45,4566 %-0.27
Ara
Kesin Karar Ulusal (Özel) Yaz Mevsiminin Ortasında İglo Keyfi

(Özel) Yaz Mevsiminin Ortasında İglo Keyfi


(Özel) Yaz Mevsiminin Ortasında İglo Keyfi

Bursa’da yaz ayının ortasında Uludağ’a tırmanan dağcılar, inşa ettikleri iglo köşesinde dinlenme fırsatı buldu. Derelerin üzerinde biriken kar kütlelerinden oluşan tünellere giren dağcılar, yürekleri ağza getirdi.
Bursa’da geçtiğimiz Haziran ayında Uludağ’ın zirvesine tırmanan dağcıların ilginç anları, yaşadığımız sıcak havalarda izleyenlerin içlerini serinletti. Kış aylarında beyaza bürünen zirvenin yazında tadını çıkaran dağcılar, belli bölgelerde kalan karların üzerinde yaz ayının ortasında yürümenin keyfine vardı. Eriyen karlarla gürüldeyen dereler, biranda bastıran sis bulutları ve yeni yeni çıkan çiçekler, izleyenleri büyüledi.
Yaz ve kış aylarında çıktıkları Uludağ’da renkli görüntüleri kayda alan dağcılar, kimi zaman ise izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Sertleşen kar tabakasını testere ile küçük tuğlalar haline getiren dağcılar, kendilerine iglo dinlenme köşesi yaptı.
Dağcıların kayda aldığı diğer görüntüler ise yeni yeni çıkmaya başlayan Uludağ’ın el değmemiş çiçekleri oldu. Dağcılar, yaşanan hava akımında ise aniden bastıran sisin arasında kaldı. Sis bulutlarının görsel şöleni ise izleyenleri mest etti.
Eriye karlar, dereleri ve şelaleleri coştururken, dağcıların bazı etkinlikleri ise yürekleri ağza getirdi. Derelerin üzerinde biriken kar kütleleri, suyla beraber erirken oluşturduğu tünel, görenleri büyüledi. Kar kütlesinin dere üzerinde oluşturduğu tünelin bir ucundan giren dağcılar, diğer ucundan çıktı.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *