Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5411 %0.16
45,4906 %0.12
Ara
Kesin Karar Ulusal Polisleri Saydı, "Güvendeyiz" Deyip Gitti

Polisleri Saydı, "Güvendeyiz" Deyip Gitti


Polisleri Saydı, "Güvendeyiz" Deyip Gitti

Konya’da polisin dur ihtarına uymayan cip sürücüsü yaşanan kovalamacada kaza yaptıktan sonra yanındaki arkadaşıyla birlikte kaçtı. Kaçan sürücü polis tarafından yakalanırken, aracın yanına gelen sürücünün başka bir arkadaşı, önce yanındaki kız arkadaşının aracı sürdüğünü iddia etti, sonrasında araç çevresindeki polisleri tek tek sayarak, "güvendeyiz" deyip kız arkadaşıyla gitti.
Olay, gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Fırat Caddesi üzerine devriye atan polis ekipleri, 42 AST 555 plakalı cip sürücüsüne dur ihtarında bulundu. Tüm uyarılara rağmen kaçmaya devam eden sürücü, yaklaşık 10 kilometre kaçtıktan sonra yol kenarındaki bir ağaca çarptı ve aracın hareket kabiliyetini kaybetmesinin ardından yanında bulunan arkadaşı ile birlikte aracı terk etti. Polis ekipleri yaya olarak kaçan araç sürücüsü G.Ö. ile yanında bulunan arkadaşını kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Polisleri saydı, "güvendeyiz" dedi
Polis ekipleri yakalanan araç üzerinde inceleme yaptığı sırada sürücünün başka bir arkadaşı yanında kız arkadaşı ile olay yerine geldi. Polisten kaçan araç sürücüsünün G.Ö. olmadığını, aracı yanındaki kız arkadaşının kullandığını iddia eden şahıs, "Biz haber alınca geldik. Kaza yaptık dediler. Ben sürüyordum aracı dedi, ben o yüzden kendimi taksiye bıraktırdım, ben de içiyorum” dedi. Şahıs, bu sırada tek tek olay yerinde bulunan polis memurlarını saymaya başladı. Şahıs, bir polis memurunun "ne sayıyorsun" sorusu üzerine, “Gece görevi iyiymiş, kalabalık. Ben bu durumdan gayet memnunum. Bu kadar korunmaktan kimse rahatsız olamaz. Türk vatandaşı olarak memnunum. Benim 3 tane abim özel harekat polisi” demesi dikkat çekti. Şahıs daha sonra kız arkadaşıyla birlikte olay yerinden ayrıldı.
Gözaltına alınan sürücü G.Ö. ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, sürücüye dur ihtarına uymamak, trafiği tehlikeye düşürmek ve araç ile drift atma suçlarından 58 bin lira idari para cezası kesildi. Sürücünün ehliyetine 2 ay el konulurken, araç 60 gün trafikten men edilerek emniyet otoparkına çekildi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *