Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4877 %0.32
45,4566 %-0.27
Ara
Kesin Karar Genel Samsun'da çevre bilinci çocuklara eğitici etkinliklerle öğretiliyor

Samsun'da çevre bilinci çocuklara eğitici etkinliklerle öğretiliyor

SAMSUN (AA) - Samsun'un Canik ilçesinde Sıfır Atık Köyü'ne gelen çocuklara, eğitim programlarıyla doğa ve çevre bilinci konusunda farkındalık kazandırılıyor.

Canik Belediyesince kurulan eğitim alanında çocuklar, doğaya ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştiriliyor.

Açık ve kapalı dersliklerde uygulamalı gerçekleştirilen eğitimlerde, sıfır atık, geri dönüşüm, yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları, sürdürülebilir çevre ve küresel iklim değişikliğiyle mücadele gibi konular ele alınıyor.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yaptığı açıklamada, çevre eğitiminin eğlenceli etkinliklerle desteklendiğini belirterek, "Ödüllü Sıfır Atık Köyü'nde sürdürdüğümüz eğitim programlarıyla öğrencilerimize doğa ve çevre bilinci kazandırıyoruz. Sıfır atık kültürünün dünyamız için önemini ve geri dönüştürülebilir ürünlerin yeniden kazanım sürecine dair bilgileri çocuklarımıza aktarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşturulan sanat eserleri ve oyun gruplarının yer aldığı alanda düzenlenen etkinliklerin dikkati çektiğini vurgulayan Sandıkçı, "Çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlıyoruz. Böylece doğaya saygılı nesillerin yetişmesine katkı sunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *