Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5447 %0.12
45,4200 %-0.14
Ara
Kesin Karar Ulusal Samsun’da Erozyonla Gayret Yürüyüşü

Samsun’da Erozyonla Gayret Yürüyüşü


Samsun’da Erozyonla Mücadele Yürüyüşü

Samsun’da TEMA Vakfı tarafından erozyonla mücadele kapsamında yürüyüş düzenlendi.
TEMA Vakfı, bu yıl Erozyonla Mücadele Haftası’nı "Sağlıklı Toprak, Sağlıklı Yaşam" sloganıyla karşıladı. Bu kapsamda TEMA öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Öğrenci ve vakıf üyelerinin katıldığı yürüyüş, Samsun Öğretmenevi önünden başladı. İstiklal Caddesi boyunca devam eden yürüyüş, 56’lar mevkisinde sona erdi.
Yürüyüş hakkında bilgi veren TEMA Vakfı İlkadım İlçe Sorumlusu Dr. Vildan Akın Mutlu, "Toprak, gezegenimizin yaşam kaynağı. Aldığımız her nefeste, tükettiğimiz gıdada ve içtiğimiz her yudum suda toprak var. Ancak erozyon, iklim krizi ve sürdürülebilir olmayan tarım uygulamaları nedeniyle topraklarımız büyük tehdit altında. Her yıl 642 milyon ton toprak erozyona uğruyor. Topraklarımızın sağlığını korumak bir tercih değil, hepimizin sorumluluğu. Erozyonla mücadele için toprak sağlığı korunmalı. Erozyonla mücadeleyi ülke çapında bir öncelik haline getirmeliyiz. Unutmayalım ki, sağlıklı toprak, sağlıklı bir yaşamın temelidir” dedi.
Vakıf, bu yıl Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında özellikle çocuklar ve gençler için eğitim sunumları ve çevrim içi seminerlerle çevre farkındalığını artırmayı hedefliyor.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *