Çorum
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7015 %0.02
47,2204 %1.43
Ara
Kesin Karar Ulusal Sarıkamış’ta Kardan Heykellerinin Açılışı Yapıldı

Sarıkamış’ta Kardan Heykellerinin Açılışı Yapıldı

Sarıkamış’ta Kardan Heykellerinin Açılışı Yapıldı

Sarıkamış’ta 109 yıl önce şehit olan 90 bin askerinin anısına 200 kamyon kar taşınarak yapılan kardan heykellerin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptı.
Sarıkamış Kayak Merkezinde yapılan kardan heykeller eksi 5 derece soğukta, yaklaşık 200 kamyon kar kullanılarak ortaya çıkarıldı. Yapımı yaklaşık 5 gün süren kardan asker heykellerin açılışı törenle yapıldı. Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Eski Bakan Ahmet Aslan, kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, “Gerçekten hem şehitlerimize, hem gazilerimize Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak onların emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tabii ki bugün biziler için çok anlamlı Sarıkamış Harekatı’nın 109. yılında bu vesileyle karı soğuk günde canlarını ülkemiz için feda eden bütün şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyoruz. İnşallah gelecek nesiller için iyi bir miras bırakmaya devam edeceğiz” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, 109 yıl önce şehadet şerbeti içen kahramanları anmak için Sarıkamış’ta bir kez daha buluştuklarını belirtti. Bak, "Bizim için çok önemli bir husus bu tarihi olayları vatanın savunması için yaşanan bu olayları genlerimize, gelecek nesillere aktarmak. Bakanlık olarak Türkiye’nin 4 bir yanından gençleri buraya getiriyoruz. Bu vatanın uğruna şehit düşenlerin destanlarını, hatıralarını hatırlatmak, anımsatmak ve bunun içinde Türkiye’nin 4 bir yanından gençlerimizi hem Sarıkamış’a, hem Çanakkale’ye, hem Kütahya Dumlupınar’a ve pek çok organizasyona götürüyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kardan heykellerin üzerinde bulunan Türk bayrağı kesilen kurdele ile birlikte kaldırıldı, bakanlar ve katılımcılar kırmızı karanfil bıraktı. Toplu fotoğraf çekim sonrası tören alanın üzerinde planörcüler gösteri yaptı. Planörcülerin gökyüzünde açtığı Türk bayrağı ve Atatürk posteri büyük alkış aldı.















KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *