Çorum
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,6792 %0.01
47,1397 %0.05
Ara
Kesin Karar Ulusal Sarsıntıda Konutunu ve İş Yerini Kaybeden Esnaf Yine Hayata Tutundu

Sarsıntıda Konutunu ve İş Yerini Kaybeden Esnaf Yine Hayata Tutundu

Depremde Evini ve İş Yerini Kaybeden Esnaf Yeniden Hayata Tutundu

Asrın felaketinde evini ve iş yerini kaybeden esnaf Recep Karadağ, Reyhanlı ilçesinde açtığı yeni iş yerinde hayata tutundu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yerle bir ettiği Hatay’da vatandaşlar, yıkımlara rağmen memleketlerini terk etmeyerek hayatlarını yeniden kuruyorlar. Asrın felaketinde binlerce esnafın da iş yeri yerle bir oldu. Deprem öncesi Antakya’da esnaflık yapan Recep Karadağ da iş yeri ve evini asrın felaketinde kaybetti. Karadağ, memleketini terk etmeyerek Reyhanlı ilçesinde yeni bir iş yeri açtı ve hayata yeniden başladı. Açtığı iş yerinde kendisi gibi 2 depremzedeye de iş veren Karadağ, tüm olumsuzluklara rağmen hayat mücadelesini sürdürüyor.

"Depremden dolayı Hatay’ı terk etmemek için elimizden geleni yapıyoruz"
Memleketini terk etmediğini dile getiren işletme sahibi Recep Karadağ, "6 Şubat’ta meydana gelen depremi biz de yaşadık. Çok kötü bir deprem yaşadık. Rabbim bir daha göstermesin. Bir gece de her şeyimizi kaybettik. Evlerimizi, iş yerlerimizi, daha önemlisi yakınlarımızı kaybettik. Şu anda Hatay’ı terk etmemek için Reyhanlı’da iş yerimizi açtık. Depremden dolayı Hatay’ı terk etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Çoğu esnafımız da yapıyor, biz de yapıyoruz. Burada memleketimizin daha güzel günlere gelmesi için iş yerimizde hizmet veriyoruz. İnanıyoruz ki gelecek günlerde Hatay’ımız eskisinden daha güzel bir hale gelecek. İnsanların yüzü gülecek ve tekrar Hatay’da mutlu bir hayat yaşayacak. Buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Hasan Öztürk adlı vatandaş ise, "Recep abiye destek olmak için dönerini yemeye geliyorum. Depremde evi ve iş yeri yıkıldığı için biz de ona destek olmak amacıyla buraya geliyoruz" dedi.









KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *