Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3952 %0.08
45,6547 %0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal Silah Arkadaşları Şehit İsmine Kütüphane Kurdu

Silah Arkadaşları Şehit İsmine Kütüphane Kurdu

Silah Arkadaşları Şehit Adına Kütüphane Kurdu

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyü’ndeki ilkokulda oluşturulan kütüphaneye Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak’ın ismi verildi.
Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda 2022 yılında şehit olan Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak’ın silah arkadaşları, şehidin adını yaşatmak adına Safranbolu Yazıköy İlkokulunda kütüphane açtı. Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri yapılan kütüphane açılışına, Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, şehidin annesi Hanım Sancak, dayısı Mustafa Şentürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yaklaşık 10 bin kitap ve şehidin fotoğraflarının yer aldığı Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak Kütüphanesinin açılış töreninde konuşan Kaymakam Yazıcı, “Aziz şehidimiz İslam Sancak için, onun adına onun manevi ruhaniyetini ayakta tutma adına ismini her daim hatırlama adına değerli komutanlarımız ve eğitimcilerimizle bu okulumuzda anısına bir kütüphane yaşatma adına öğrencilerimizin faydalanması için yaklaşık 10 bin kitaptan müteşekkil bir kütüphane açılışı için buradayız. Bu vatan toprakları hiçbir zaman başka ülkelerde olduğu gibi kağıt üzerinde kazanılmış, emek verilmeden önüne konulmuş vatan toprakları değildir Bu vatan toprakları her metrekaresine şehidimizin düştüğü askerimizin ve vatandaşımızın canını kanını, malını feda ettiği, uğruna nice destanların yazıldığı bir hak mücadelesi uğruna vatan toprağına düşülen, kanı feda edilen vatan topraklarıdır. Şehitlerimiz, bayrağımızın yıldızıdır. İnancımıza göre şehidimizin kanı, alimin mürekkebi en kutsal değerlerdir. Kütüphanenin burada oluşturulmasında emeklerini ve gayretlerini ortaya koyan başta komutanlarımıza, kıymetli eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından yapılan dua ve kurdele kesimiyle birlikte kütüphanenin açılışı yapıldı.
Şehidin annesi törende duygusal anlar yaşarken, öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.
Şehidin dayısı Mustafa Şentürk, kütüphanenin çok güzel donatıldığını belirterek gurur ve onur duyduklarını söyledi.
“Çocuğumuzun burada eserleri yaşatılacak” diyen Şentürk, “İnşallah geleceğe bunlar bir örnek olacak. Gençlerimiz de inşallah bu görüntüden, bu örnekten bu yaşantılardan bir hisse alacak. Şehidimizin ismi İslam, soy ismi Sancak. Kendisi o İslam kelimesine yaraşırdı. Gidişi de soy isimleri yaraşır oldu. Sancak soy ismine yaraşır oldu. Alçak gönüllüydü. Küçükle küçük, büyüklen büyüktü. Daima güler yüzlüydü. Huzurluydu, mutluydu her zaman. Hiç hüzünlü olduğunu hiç görmedim” ifadelerini kullandı.















KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *