Çorum
Parçalı bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
Ara
Kesin Karar Siyaset Saadetliler Çorum’un Sorunları İçin Buluştu

Saadetliler Çorum’un Sorunları İçin Buluştu

Saadet Partisi, Türkiye genelinde yerel sorunlara yerinde ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla "Ortak Akıl, Güçlü Şehir" adı altında çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalıştaylardan biri de Çorum'da yapıldı.

Saadet Partisi, Türkiye genelinde yerel sorunlara yerinde ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla "Ortak Akıl, Güçlü Şehir" adı altında çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor. 
Bu kapsamda gerçekleştirilen çalıştaylardan biri de Çorum'da yapıldı.
Çalıştaya kanaat önderleri, esnaf odalarının temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile farklı kesimlerden çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda, katılımcılar Çorum'un önemli bir potansiyele ve güçlü yönlere sahip bir şehir olduğu konusunda görüş birliğine varırken, bu potansiyelin ortak akıl ve istişare anlayışıyla yeterince yönetilemediğini ifade etti.


Çalıştayda; liyakatsiz kadrolaşmanın yol açtığı sorunlar, imar ve iskân projelerindeki eksiklikler, trafik problemi, göç olgusu, kentsel dönüşüm sürecindeki aksaklıklar, 12 yıllık zorunlu eğitimin meslek gruplarında nitelikli ve tecrübeli ara eleman yetiştirilmesine olumsuz etkileri, işsiz genç nüfusun artmasına bağlı olarak yükselen suç oranları ve üniversitenin şehirle yeterince bütünleşememesi gibi birçok konu başlıklar halinde ele alındı. Sorunların yanı sıra, çözüm önerileri de katılımcılar tarafından ayrıntılı şekilde dile getirildi.

Saadet Partisi Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyesi ve Denetmeni Yılmaz Bölükbaşı ile Çorum İl Sorumlusu Burhan Kirman, çalıştay boyunca dile getirilen sorun ve çözüm önerilerinin kayıt altına alındığını belirtti. Bölükbaşı ve Kirman, elde edilen verilerin raporlaştırılarak özet bir şekilde ilgili mercilere sunulacağını ifade etti.
Çalıştayın sonunda hem katılımcılar hem de Saadet Partisi Çorum İl Başkanlığı yöneticileri organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek, benzer istişare toplantılarının devam etmesinin şehirlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *