Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5377 %0.16
45,5564 %0.26
Ara
Kesin Karar Ulusal Sultangazi’de ‘Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Sona Gelindi

Sultangazi’de ‘Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Sona Gelindi


Sultangazi’de ‘Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Sona Gelindi

Sultangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Esentepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi. Riskli olduğu tespit edilen yapıların yerine depreme dayanıklı binalar yapıldı.
Kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresini değiştiren Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, vatandaşların sosyal yaşam kalitesinin artması için çalışmalarını sürdürüyor. Depreme dayanıksız, riskli yapıların yerine depreme dayanıklı, modern binalar inşa ediliyor. Bu çerçevede Esentepe Mahallesi’nde 40 yıldır devam eden mülkiyet sorunu sebebiyle hizmet alamayan, aynı zamanda depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen yapılar için uygulanan dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Riskli binaların hak sahipleri mağdur edilmedi. Binaların yıkılarak, yerine daha modern binaların inşa edilmesi için uzlaşmaya varılmasının ardından bu süreç boyunca kiralar da belediye tarafından karşılandı.

“40 yıllık mağduriyeti giderdik”
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Esentepe Mahallesi Dönüşüm Projemizle vatandaşlarımızın 40 yıldır süren mağduriyetlerini gidermiş oluyoruz. Mülkiyet sorunu olan, yapılan risk analizleri sonrasında depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapılarımızı 2021 yılında tespit ederek hemen çalışmaya başladık. Hak sahiplerimizle anlaşarak onları da mağdur etmeden depreme dayanıklı, modern yapılarımızı inşa ettik. Böylece vatandaşlarımızı depreme dayanıklı ve nitelikli konutlara taşırken, yaşam kalitesini de yükselterek Sultangazi’ye değer katan bir projeyi daha kazandırmış olduk. Hak sahiplerimizi ve komşularımızı en kısa zamanda evlerine kavuşturacağız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *