Çorum
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3901 %0.07
45,6406 %0.21
Ara
Kesin Karar Genel Suluovalılar sahura mehter takımının marşlarıyla kalktı

Suluovalılar sahura mehter takımının marşlarıyla kalktı

AMASYA(AA) – Amasya'nın Suluova ilçesinde üstü açık otobüsle gezen belediye mehter takımı, çaldığı marşlar ile vatandaşları sahura kaldırdı.

Evlerinin pencere ve balkonlarından mehter takımını izleyerek alkışlayan vatandaşlardan bazıları ise o anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.

Mehter takımına eşlik eden Belediye Başkanı Rıfat Uzun, ramazan ayının manevi ruhuna uygun olarak, vatandaşları son sahura mehter marşları eşliğinde kaldırdıklarını söyledi.

Osmanlı dönemindeki geleneklere uygun bir şekilde ramazan ayını Suluova'da da yaşamaya çalıştıklarını belirten Uzun,

“Ramazanın ayının son gecesi, hemşerilerimizi son geceye eskiden, Osmanlıdan gelme bir adet ve gelenek olarak mehter ekibimizle birlikte sahura kaldırmayla ilgili bir etkinliği yaptık. Suluova’nın her bir köşesini mahyalarla süsleyerek Suluova ilçemize ve ramazan ayına yakışan bir program sergiledik. Son sahur akşamında da mehter ekibimizle birlikte hemşerilerimizi sahura uyandırmayı hedefledik" diye konuştu.


KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *