Çorum
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,7768 %0,53
47,3277 %0,58
Ara
Kesin Karar Ulusal Teknofest Adana Esnafına ‘Can Suyu’ Olacak

Teknofest Adana Esnafına ‘Can Suyu’ Olacak


Teknofest Adana Esnafına ‘Can Suyu’ Olacak

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 2-6 Ekim’de düzenlenecek TEKNOFEST’in Adana için çok önemli bir organizasyon olduğunu esnaflara katkısı olacağını söyledi.
Bu yıl 10’uncu TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek. TEKNOFEST 2024’ün teknoloji yarışmalarına, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu.
“2 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “TEKNOFEST bizim artık dünyada markalaşmış değerlerimizden birisi haline geldi. Dünyada teknoloji festivali anlamında önemli bir yer ediniyor. Çok yüksek katılımlar şimdiye kadar gerçekleşti. Eskiden sadece İstanbul’da gerçekleştiriliyordu ama artık başka illerde de yapılıyor. Akdeniz bölgesindeki ilk festivali Adana’da gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin bu festivale rağbeti var. Bu sene 1 milyon 600 bin yarışmacı müracaatı var. 2 milyonu aşan ziyaretçi sayısıyla rekor katılımlı festival gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Bu festivale herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Esnafa ‘can suyu’ olacak”
TEKNOFEST’in Adana ekonomisine de ‘can suyu’ olacağını ifade eden Vali Köşger, daha sonra şunları söyledi:
“Esnafımızda festivallerde çok güzel hizmet veriyor. Adana’nın festivallere alışkın olması esnafları da sevindiriyor. Son festivalde sadece Adana değil Mersin ve civar illerde ki oteller de doldu. Hal böyle olunca TEKNOFEST’te esnafımıza iyi gelecek, onlara katkı sağlayacak.”
“Festivallerde günlük asayiş olayları dahi yaşanmıyor”
Adana’nın artık ‘festivaller kenti’ olarak anıldığını anlatan Vali Yavuz Selim Köşger, “Adana festivaller kenti olma yolunda hızlıca ilerliyor. Çok ciddi bir potansiyel var. Vatandaşlarımız festivalleri çok seviyor. Adana kültür ve sanat anlamında çok önemli kentlerden birisi. Ben geleli 1 yıl olmadı ama çok büyük festivaller gerçekleştirildi. O festivallerde günlük asayiş olayları dahi yaşanmadı. Portakal Çiçeği Karnavalı 9 gün sürdü ve hiçbir sıkıntı olmadı. Türkiye’nin her tarafından gelen vatandaşlarımız çok güzel vakit geçirdiler” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *