Çorum
Kapalı
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,2602 %0.13
46,7978 %0.22
Ara
Kesin Karar Ulusal Tiran’da Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları Gerçekleştirildi

Tiran’da Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları Gerçekleştirildi

Tiran’da Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları Gerçekleştirildi

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki medya alanındaki iş birliğin geliştirilmesi için Arnavutluk’un başkenti Tiran’da “Medya Buluşmaları” programı gerçekleştirildi.
Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye ile diğer ülkeler arasında medya alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve medya bağlamında uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği “Medya Buluşmaları” adlı program serisine Arnavutluk ev sahipliği yaptı.
Başkent Tiran’da gerçekleştirilen programa, Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, Yunus Emre Enstitüsü Özel Kalem Müdürü Dr. Melih Barut, Arnavutluk Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Osman Demirbaş ve medya mensupları katıldı.
BTK Bankası Genel Müdürü Seyhan Pencaplıgil ve Prof. Dr. Lindita Xhanari Latifi’nin onur konuşmacısı olarak katıldığı program, T.C. Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay’ın açış konuşmalarıyla başladı.
Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, yaptığı konuşmada, “Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları programı için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerimi iletiyorum. Türk ve Arnavut halkları yüzyıllarca birlikte yürümüş iki büyük millettir. Derin bir ortak tarihi paylaşıyoruz. Bu insani ve sosyal bağ gerçekten çok önemli ve değerli. Her ülkeyle böyle bir değerimiz yok dolayısıyla kıymetini bilmeliyiz. Ortak değerlerimiz ve ortak isimlerimiz var” ifadelerini kullandı.
Atay, “Genç Cumhuriyet kurulduktan sonra ilk dostluk anlaşmalarından birini de Arnavutluk ile 15 Aralık 1923 tarihinde imzaladı dolayısıyla diplomatik ilişkilerimizi 100 yıldır devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıl iki ülke, diplomatik ilişkilerinin 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.” değerlendirmelerinde bulundu.
Arnavutluk Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Osman Demirbaş ise konuşmasında Enstitü olarak Türkiye ve Arnavutluk’tan medya mensuplarının ağırlandığı programa ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek gerçekleştirilen programın iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştireceğine inandığını ifade etti.
Yunus Emre Enstitüsü Özel Kalem Müdürü Dr. Melih Barut, yaptığı sunumda Yunus Emre’nin evrensel kadim öğretilerini şiar edinen Enstitünün 2009 yılından itibaren dünyanın farklı coğrafyalarında geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği faaliyetlerine değindi.
Programın onur konuşmacısı BTK Bankası Genel Müdürü Seyhan Pencaplıgili ise iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindi. Pencaplıgil, “İki ülke pek çok unsuruyla birbirine benziyor. Uzun bir süredir burada yaşıyorum ve burada kendimi hiçbir zaman yabancı birisi gibi hissetmedim” dedi.
Diğer bir onur konuşmacısı Prof. Dr. Lindita Xhanari Latifi ise iki ülke arasında eğitim ve kültür alanlarında yapılan iş birliklerinden bahsederek “Türkiye ve Arnavutluk ortak bir tarihe ve kültüre sahip. Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları programı çok önemli. Hepimiz burada iki ülke arasındaki ilişkilerin yıllar içerisinde nasıl güçlendiğine şahit oluyoruz” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin medya alanındaki duayen ismi Yavuz Donat, gerçekleştirdiği konuşmalarında “Arnavutluk’a ilk defa geliyorum. İki ülke arasında derin bir tarih ve kültür ilişkisi var. Yunus Emre Enstitüsünü tebrik ediyorum. Türk’ün olduğu her yerde Enstitünün temsilciliği bulunuyor. Bu durum bizi ziyadesiyle gururlandırıyor” ifadelerine yer verildi.

Ülkeler arasındaki ilişkilerde medyanın rolü vurgulandı
Medya mensupları, programın devamında ülkeler arasındaki ilişkilerde medyanın rolünü farklı konu başlıklarıyla değerlendirdi.
Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları, iki ülkenin saygın medya temsilcilerinin hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.















KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *