Çorum
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3514 %0,36
49,0262 %0,56
Ara
Kesin Karar Ulusal Türk Müteahhitler, Suriye’yi Tekrar Ayağa Kaldırmak İçin Hazır

Türk Müteahhitler, Suriye’yi Tekrar Ayağa Kaldırmak İçin Hazır


Türk Müteahhitler, Suriye’yi Yeniden Ayağa Kaldırmak İçin Hazır

Suriye’de muhalif grupların başkent Şam’ın kontrolünü ele geçirmesi ve Beşar Esad’ın ülkeyi terk etmesi sonrası Türk müteahhitler, Suriye’yi yeniden ayağa kaldırmak için hazır olduklarını söyledi.
Esad rejimine karşı mücadele veren muhalif gruplar, başkent Şam’a girip kontrolü ele geçirdi. Beşar Esad ülkeyi terk etti. 13 yıldır süren iç savaşın ardından Suriye’nin yeniden inşası için Türk müteahhitler talip oldu.

“Bölgede inşaatlara talibiz”
Konuyla ilgili Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Karslıoğlu, Suriye’yi ayağa kaldırmak için hazır olduklarını belirterek, “Musul’a nasıl inşaat için gidiyorsak Suriye’yi ayağa kaldırmak için hazırız. Suriye’de zaten hükümetimiz aracılığıyla sınıra yakın yerlerde altyapı, hastane ve sınır güvenliği gibi inşaatları yapmaktaydık. Şimdi de daha içeriye Şam’a kadar uzanan bir bölgede inşaatlara talibiz. Bizler bu konudaki tecrübelerimize güveniyoruz. Önce içeride tamamen silahlı kuvvetlerin oradan ayrılıp burada yaşayanların oraya gitmesi ve güvenliğin oturması lazım” ifadelerini kullandı.

“Buruk bir heyecanımız var”
Müteahhitlerin buruk bir heyecan yaşadığını anlatan Karslıoğlu, “Buruk bir heyecanımız var. Bu heyecanı sadece menfaate dönüştürmek istemiyoruz. Kapı komşumuzdaki bütün insanları insanca yaşama hakkını elde etmeleri için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

“Suriye’yi 5 yılda ayağa kaldırırız”
Suriye’nin 5 yılda inşasının yapılabileceğini vurgulayan Karslıoğlu, “Girmediğimiz, görmediğimiz yerler var. Önce onların tespiti lazım. Döküntüleri görmemiz lazım ve geçici hükümet ile bizim hükumetimizin istişare etmesi lazım. Benim tahminlerime göre Suriye’yi 5 yılda ayağa kaldırırız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *