Çorum
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,2275 %0.12
47,0524 %0.29
Ara
Kesin Karar Ulusal Ulaşımın Liderlerinden S ve T Plaka İhalesine Reaksiyon

Ulaşımın Liderlerinden S ve T Plaka İhalesine Reaksiyon


Ulaşımın Başkanlarından S ve T Plaka İhalesine Tepki

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan ile İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, UKOME toplantısında gündeme gelen S ve T plaka ihalelerine tepki gösterdi. Mevcut S ve T plakalarının nüfusa oranla yeterli olduğunu savunan başkanlar, İzmir’in ulaşım planına ve sektör dinamiklerine zarar verecek hiçbir uygulamaya onay vermeyeceklerini belirttiler.
Geçtiğimiz günlerde korsan taşımacılığa karşı işbirliği açıklaması ve teşekkür metni paylaşan servisçiler ve taksiciler, bu kez UKOME toplantısında gündeme gelen S ve T plaka ihalelerine karşı ortak bir açıklamada bulundu.

Erkan Özkan: "Veriler, yeni taksi ihtiyacını göstermiyor"
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, odanın hayata geçirdiği akıllı taksi doluluk-boşluk sistemi sayesinde tüm taksilerin kullanım oranlarının anlık olarak görülebildiğini belirtti. Özkan, “Bağımsız akademisyenlere hazırlattığımız kapsamlı rapor, İzmir’de mevcut taksi sayısının yeterli olduğunu açıkça ortaya koyuyor. İzmir’in trafik yükünü artıracak bu tür ihalelerin şehrimize zarar vereceğini düşünüyoruz” dedi. Özkan, raporun İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer tüm paydaşlarla paylaşıldığını da sözlerine ekledi.
Erkan Özkan ayrıca şunları kaydetti: “Hazırlanan raporlar, İzmir genelinde taksilerin doluluk oranlarının yeterli seviyede olduğunu gösteriyor. Yeni taksiler sadece mevcut esnafın gelirini düşürmekle kalmayacak aynı zamanda trafiği daha da karmaşık hale getirecek. Mevcut sistemimiz ve istatistiki veriler ışığında, İzmir’de yeni bir taksi ihtiyacı olmadığını çok net bir şekilde ortaya koyduk.”

Erdem Mert: "S plaka sayısının artırılmasına ihtiyaç bulunmadığı, sektörün mevcut durumundan açıkça görülmektedir"
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, bağımsız akademisyenlere hazırlattıkları raporların S plaka artışının gereksiz olduğunu net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Mert, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son yıllarda İzmir nüfusu yalnızca yüzde 6 artarken, servis aracı sayısı 9 kat arttı ve kapasite fazlası yüzde 56’ya ulaştı. Bu durumda yeni plakaların sektöre ek yük getireceği aşikardır. 2024 yılında düzenlenen 400 kiralık plaka ihalesine sadece 124 kişinin başvurmuş olması, sektörümüzdeki talep daralmasını açıkça ortaya koyuyor. “Fabrikaların özmal araçlarla taşımacılık yapmaya başlaması nedeniyle 6 binden fazla S plakasız araç piyasaya çıkmış durumda. Bu da mevcut S plakalı araçların bile yeterince kullanılmadığını gösteriyor.”

"Sektörümüzü koruma mücadelesine devam edeceğiz"
Mert, üyelerinin haklarını savunmak için her platformda mücadeleye devam edeceklerini ifade ederek, “UKOME toplantısında, S ve T plaka ihalelerine neden karşı olduğumuzu hem yazılı hem de sözlü olarak ifade ettik. İzmir’in ulaşım planına ve sektör dinamiklerine zarar verecek hiçbir uygulamaya onay vermeyeceğiz. Tüm üyelerimizin yanındayız.” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *