Çorum
Parçalı az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,1195 %0,31
48,7323 %0,57
Ara
Kesin Karar Ulusal ‘60 Köy Sağlık Riski Altında’

‘60 Köy Sağlık Riski Altında’

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ümit Er, bazı köylerde kuyudan, bazılarında ise göletten su verildiğini belirterek, gölet suyunun mutlaka arıtma tesisinden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Er, Şendere Göleti’nden faydalanan 60 köyün bulunduğunu, ancak bu suyun arıtmadan geçmeden kullanıldığını iddia etti.

Arıtma tesisi olmasına rağmen yıllardır çalıştırılmadığını vurgulayan Er, 60 köyün arıtılmamış suyu tüketmek zorunda kaldığını ve bunun sağlık açısından ciddi risk taşıdığını ifade etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Serdar Çelik, arıtma tesisinin 25 yıllığına Uğurludağ Belediyesi’ne devredildiğini belirtti.

Çelik, tesisin hatlar da dahil olmak üzere bakım ve onarımının belediye tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi.

Her depoda klorlama sisteminin bulunduğuna dikkat çeken Çelik, suların klorlanarak sisteme verildiğini söyledi.

Ümit Er ise yeniden söz alarak, kuyulardan alınan suyun klorlanmasının yeterli olabileceğini, ancak gölet suyunun ağır metal veya tuz içerebileceğini, bu nedenle mutlaka arıtılması gerektiğini belirtti.

Klorlamanın arıtma anlamına gelmediğini vurgulayan Er, tesislerin yeniden işletilmesi için belediyeye gerekli mali desteğin sağlanmasını önerdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *