Çorum
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,6667 %0,43
48,9459 %0,71
Ara
Kesin Karar Ulusal CHP Grup Başkanvekili Başarır, partisinin Bolu kampını değerlendirdi

CHP Grup Başkanvekili Başarır, partisinin Bolu kampını değerlendirdi

- "Birlik beraberlikle ne kadar güçlü bir grup olduğumuzu Türkiye'ye gösterdik. Yolumuz açık, önümüz açık, biz halkı arkamıza almış bir grubuz"

BOLU (AA) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin yeni yasama döneminin başlamasının ardından Bolu'da üç gün süren kampına ilişkin, "Birlik beraberlikle ne kadar güçlü bir grup olduğumuzu Türkiye'ye gösterdik. Yolumuz açık, önümüz açık, biz halkı arkamıza almış bir grubuz." dedi.

Partisinin Abant'taki TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başarır, verimli ve başarılı kamp süreci geçirdiklerini, bugüne ve geleceği dair düşüncelerini paylaştıklarını söyledi.

Ülkenin ve partinin zor günlerden geçtiğini belirten Başarır, milletvekilleriyle öncelikle bunu paylaştıklarını, 2 ay sonra Türkiye'yi ilgilendiren bütçe görüşmelerine başlayacakların, bir yandan da meydanlarda olacaklarını kaydetti.

Başarır, seçim kampanyasına daha önceki 59 mitingde görüldüğü üzere başlamış olduklarını dile getirerek, "Yarın seçim olacak gibi çalışıp hazır olacağız. Bütçe görüşmelerinin önemine bir kez daha dikkati çektik. Seçime kadar çalışmaları planladık. Her şeyden önemlisi Cumhuriyet Halk Partisi yerinde ve doğru eleştiriler ortaya koyuyor. Kurultayda parti programımız kabul edildikten sonra önerilerimiz de toplumla paylaşılacak. Ekonomide, adalette, dış politikada bundan sonra nasıl bir yönetim ve parti bu ülkeyi yönetecek 86 milyon ve sizler bileceksiniz." diye konuştu.

Yaz tatili yapmadan belde belde, ilçe ilçe Türkiye'yi gezen ve mitinglere katılan milletvekillerine teşekkür eden Başarır, "Özel mazeretleri dışında Cumhuriyet Halk Partisinin hemen hemen tamamı burada kampta oldu. Birlik beraberlikle ne kadar güçlü bir grup olduğumuzu Türkiye'ye gösterdik. Yolumuz açık, önümüz açık, biz halkı arkamıza almış bir grubuz." dedi.

Başarır, bir gazetecinin "Söz alan milletvekillerinin eleştiri odağında bir nokta var mıydı?" sorusunu, "Birçok arkadaşımız söz aldı, uzun konuştu. Eleştirilerden çok geleceğe dair öneriler vardı. Seçim bölgesindeki vatandaşlarımızın istekleri, durumu konuşuldu. Yapmamız gerekenlerle ilgili fikirler ortaya konuldu. Bir eleştiri yoktu. Basında bazen olmadık haberler çıkabiliyor. Burada çok güzel bir kamp geçti. Genel Başkanımız hepsini not aldı. Özellikle 4-5 konuda arkadaşlarımızın önerileri çok kıymetliydi." şeklinde yanıtladı.

"Plan-bütçe görüşmelerine yönelik milletvekillerinin önerileri neler oldu?" sorusu üzerine Başarır, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki ay bütçe, komisyona gelecek neyin ne olduğunu göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bütçesi 86 milyonun rızkı. Cumhurbaşkanının da bizlerin de ülkedeki çiftçinin de polisin de rızkı. Bunun nasıl dağıtılacağını göreceğiz. Bu bütçede yine gerçekleri konuşacağız. Her eleştirdiğimiz konuda faiz, garantili projeler, emeklinin ve işçinin maaşı, önerilerimizi de ortaya koyacağız zamanımız el verdiği sürece. Biz son seçimlerdeki birinci partiyiz. Anketlerde birinci partiyiz, yarın seçim olsa Türkiye'deki birinci kazanan parti Cumhuriyet Halk Partisi. O yüzden projelerimizi, hedeflerimizi, önerilerimizi, çözümleri de halkımızla paylaşacağız."

Başarır, 1 Ekim'de TBMM'de verilen resepsiyona katılmamalarıyla ilgili milletvekillerinin düşüncesine dair soruyu, "Hepsi doğru buldular. Bunu aslında ortak kararla aldık. Bunu Genel Başkanımız tek başına almadı. Parti Meclisindeki milletvekili arkadaşlarımızla uzun uzun tartıştık. Bu konuda milletvekillerinin düşüncesi olumluydu." diye cevapladı.

MUHABİR: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *