HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kesin Karar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Aykanat ve Yazı İşleri Müdürü Ömer Faruk Söylemez’in de katıldığı bilgilendirme toplantısında, öğrencilerin mezun olmalarının ardından alacakları diplomanın da önemli olduğuna işaret ederek, “Bizim mezunlarımız artık uluslararası geçerliliğe sahip akredite edilmiş diploma ile Avrupa’ya akademik pasaport almış olacak” diyerek, HİTÜ İlahiyat, Tarih, Bilgisayar Mühendiliği, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon, İnşaat Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Medya ve İletişim, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programlarından mezun olacak öğrenciler Türkiye Yeterlilik Çerçevesi (TYÇ) logolu diplomalarıyla yurtdışında da artan oranda istihdam imkanları bulacaklar” dedi. Rektör Prof. Dr. Öztürk ayrıca İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Türk Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji ile Antropoloji programları için de TYÇ logosu alınmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini de ifade etti.
HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk Üniversiteyi tercih eden yabancı uyruklu öğrenci sayısına paylaşarak, 63 ülkeden bin 159 öğrencinin Çorum’da eğitim görmeyi tercih ettiğini belirtti. HİTÜ’nün 2025 yılında toplam öğrenci sayısı 17 bin 212 olurken, barınma ve beslenme imkanlarının yüksek standartta olması, diplomasının TYÇ logolu olması, kampüs alanının ve kentin öğrencilere sağladığı imkanların yüksek standartlı olması gibi nedenlerle toplam öğrenci sayısının 20 binin üzerine çıkması bekleniyor.
TEKNOFEST BAŞARISI
HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Üniversitesin performansına yönelik değerlendirmesinde şunlar dile getirdi. “İlk etapta 2020 yılında “Makine ve İmalat Teknolojileri” alanında ihtisaslaşan tek üniversite olduk, 2023 yılında ise Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketini kurmamızın ardından, uluslararası öğrenci sayısı 2025 yılında 1157’ye ulaştı. Son 5 yılda 542 TÜBİTAK öğrenci projesi hayata geçirildi. TEKNOFEST'te, Hitit Üniversitesi öğrencilerinden oluşan HititAITech takımı Türkiye 2.’si, BioCellScience takımı Türkiye 3.’sü oldu. Öğrencilerimiz, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı kapsamında toplam bütçesi 3 milyon 200 bin TL olan 49 projeye imza attı. Üniversitemize 2025 yılına kadar 9 Patent kazandırıldı. Son 5 yılda 18 yeni AB Projesi, 46 adet Makina ve İmalat Teknolojileri Projesi ve 33 adet TÜBITAK-TEYDEB projesi tamamlandı. TÜBİTAK Projelerinden 12 milyon 500 bin TL, TÜBİTAK Öğrenci Projelerinden 3 milyon 150 bin TL, Avrupa Birliği Erasmus+ Projelerinden 108 milyon 715 bin TL finans sağlandı.”