Çorum
Açık
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,9789 %0,23
48,7753 %0,44
Ara
Kesin Karar Ulusal MUSKİ, Bodrum’da günlük 40 arızaya müdahale ediyor

MUSKİ, Bodrum’da günlük 40 arızaya müdahale ediyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum ilçesinde arıza kaynaklı su kesintilerinin önüne geçmek, mevcut şebekeyi yenilemek ve iyileştirmek için çalışmalarını devam ediyor. MUSKİ ekiplerinin günde 30-40 arızaya müdahale ettiği açıklandı. 
MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Turizmin göz bebeği Bodrum ilçemizde görev yapan ekiplerimiz için yaptığımız personel, malzeme, ekipman ve iş makinesi gibi takviyelerle müdahale becerimizi arttırdık. 83 personel ile günlük ortalama 40 arızaya müdahale ediyoruz. Büyük arızalardaki müdahale süremizi 3-4 saatten 30 dakikaya düşürdük. Ana hat dışındaki diğer şebeke arızalarına da büyüklüklerine göre sıralayarak belirli bir plan doğrultusunda müdahale etmekteyiz. Günlük 40 arızanın tamiratına ekiplerimiz yoğun mesai harcarken bu arızaların en aza indirgenmesi için şebeke bakım onarımları, basınç düzenlemeleri ve hat yenileme çalışmalarımız sürüyor" 
Patlayan hatların 21 bin 500 metresi yenileniyor 
"Özellikle 2012 yılında yapılan ve günümüze kadar 3 binin üzerinde arıza yaşanan, binlerce m3 su ve maddi kayıplara neden olan arızalı CTP hatların yenilenme çalışmalarını da sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras tarafından Büyükşehir Belediyemizin bütçesi üzerinden aktarılan maddi kaynak sayesinde Güney isale hattını kapsayan 21 bin 500 metrelik ana hattın yenileme çalışmasının yüzde 60’lık kısmını tamamladık. Çalışmalarımız inşaat yasağının kalkması ile birlikte Bodrum merkezinde devam edecek ve mümkün olan en kısa sürede tamamlanacak. Bu çalışma tamamlandığında Torba-Turgutreis-Müskebi-Yahşi ve Gümbet güzergahında ana hat patlağı yaşanmayacak" 
Bu çalışmaların yanında Göltürkbükü-Yalıkavak ve Gündoğan güzergahını kapsayan Kuzey isale hattının yenilenmesi içinde ihale çalışmalarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Bu bölgedeki arızalı hatları da yenileyeceğiz. Hidrolik modelleme projemiz de hazır olup ihale süreci başlatılmıştır. Şebeke arızalarını düşürecek bu projeyi de en kısa sürede hayata geçireceğiz" 
Muğla Büyükşehir’den MUSKİ’ye büyük destek 
Bodrum ilçesinin içme suyu sorunlarının çözümü için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın gerek maddi gerek manevi destek sağladığı belirtilirken, "Yıllar süren bu sorunun çözümü için atılan somut adımlarımız devam edecek ve sadece hat yenileme değil Bodrum’a ilave su sağlamak için desalinasyon (denizden su arıtma) tesisi kurulumunu da gerçekleştireceğiz" denildi. 
 

muski-bodrumda-gunluk-40-arizaya-mudahale-ediyor

muski-bodrumda-gunluk-40-arizaya-mudahale-ediyor

muski-bodrumda-gunluk-40-arizaya-mudahale-ediyor

MUHABİR: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *