Çorum
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,2106 %0,24
48,7912 %0,44
Ara
Kesin Karar Ulusal Nesiller Kahvaltıda Buluştu

Nesiller Kahvaltıda Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ÜNİDES Programı kapsamında yürütülen “Zamanın Sessiz Tanıkları” projesi çerçevesinde, Çorum Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ile Engelsiz Üniversite Kulübü üyesi gençler, düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelerek kuşaklar arası köprü kurdu.

Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Huzurevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, farklı kuşaklardan bireylerin bir araya gelerek tecrübelerini paylaşmaları, kuşaklar arası anlayışın ve dayanışmanın güçlendirilmesi hedeflendi. Samimi sohbetlerin yaşandığı programda, gençler yaşlıların hayat deneyimlerini dinlerken, huzurevi sakinleri de gençlerin ilgisinden memnuniyet duydu.

Programa; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, proje yürütücüsü Eda Nur Doğan, proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çalmaz, Huzurevi Müdürü Serkan Mumcu ile çok sayıda kurum yöneticisi ve Hitit Üniversitesi Genç Ofis gönüllü gençleri katıldı.

Projenin, yaşlı bireylerin sosyal hayata aktif katılımını destekleyen önemli bir adım olduğunu vurgulayan İl Müdürü Sahit Aydın, “Gençlerimizle yaşlılarımızı aynı sofrada buluşturmak, toplumsal dayanışma ve kuşaklar arası iletişimi güçlendirmek açısından çok kıymetli. Bu tür projelerin yaygınlaşmasını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje yürütücüsü Eda Nur Doğan ise, amaçlarının yaşlıların yaşam deneyimlerine dikkat çekmek olduğunu belirterek, gençlerin bu süreçte farkındalık kazanmalarının önemli bir kazanım olduğunu ifade etti. Program, huzurevi sakinlerinin gençlerle birlikte keyifli sohbetleri ve hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi.

Nesiller Kahvaltıda Buluştu 1
1 / 7
Nesiller Kahvaltıda Buluştu 2
2 / 7
Nesiller Kahvaltıda Buluştu 3
3 / 7
Nesiller Kahvaltıda Buluştu 4
4 / 7
Nesiller Kahvaltıda Buluştu 5
5 / 7
Nesiller Kahvaltıda Buluştu 6
6 / 7
Nesiller Kahvaltıda Buluştu 7
7 / 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *