Çorum
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,6667 %0,43
48,9459 %0,71
Ara
Kesin Karar Ulusal Ordu ve Bayburt'ta Küresel Sumud Filosu'na destek yürüyüşleri düzenlendi

Ordu ve Bayburt'ta Küresel Sumud Filosu'na destek yürüyüşleri düzenlendi

ORDU (AA) - Ordu ve Bayburt'ta, İsrail ablukasını delmek ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye giden Küresel Sumud Filosu'na destek amacıyla yürüyüşler yapıldı.

Ordu Filistin'e Destek Platformunca Altınordu ilçesindeki Sırrı Paşa Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, Süleyman Felek Caddesi'nden Ceren Özdemir Meydanı'na yürüdü.

Filistin'e destek sloganları atan grup adına konuşan Ordu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ORİMDER) Başkanı Abdurrahman Murtazaoğlu, "Filistin'e Destek Platformu olarak, tarihin en destansı asimetrik savaşını ortaya koyan ve savaş ahlakıyla ümmetin göğsünü kabartan Filistinli direnişçilerin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz." dedi.

Kararlı duruşlarının Filistin özgür oluncaya kadar süreceğini ifade eden Murtazaoğlu, şöyle konuştu:

"Batılı bazı ülkelerin Filistin devletini tanıma girişimleri, kamuoyu baskısının yönünü göstermesi açısından önemlidir. Ancak bu kararlar tek başına yeterli değildir. İsrail'in işgal ve soykırım politikalarının sona ermesi için ciddi ekonomik, diplomatik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı ve işgalci, uluslararası baskıyla geri adım atmaya zorlanmalıdır. Biz hem Gazze'deki asil direnişle hem de soykırıma maruz kalan mazlum Filistin halkına uygulanan ablukayı delmeye çalışan filolarla tam dayanışma halinde olduğumuzu tekrar ilan ediyoruz."

Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

- Bayburt

Bayburt'ta, Filistin'e Destek Platformunca düzenlenen etkinliğe katılanlar Dörtyol mevkisinden Saat Kule Meydanı'na kadar Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde yürüdü.

Platform adına konuşan Mehmet Hatipoğlu, 46 ülkeden yaklaşık 500 gönüllünün, insanlığa bir kapı araladığını söyledi.

Dünyanın her yanında umudun yeniden yeşerdiğini belirten Hatipoğlu, "Onlara bir nefes, bir umut olmak için yola çıkan Sumud yani direniş filosu, terörist unsurlar tarafından barbarca hedef alındı. Hiçbir silah taşımayan, sadece insani yardım taşıyan o sivil gemilere uluslararası sularda saldırdılar. Terörist İsrail suç dosyasına bir yenisini daha eklerken, tüm insanlık bir kez daha büyük bir utanç yaşadı." dedi.

Program, dua ve destek mesajlarının okunmasıyla sona erdi.

MUHABİR: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *