Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5406 %0.16
45,5028 %0.15
Ara
Kesin Karar Ulusal Tekkeköy'de özel gereksinimli bireylerin eserlerinin yer aldığı sergi açıldı

Tekkeköy'de özel gereksinimli bireylerin eserlerinin yer aldığı sergi açıldı

SAMSUN (AA) - Samsun'un Tekkeköy ilçesinde özel gereksinimli bireylerin hazırladığı eserlerin yer aldığı sergi açıldı.

Akay Narin Özel Bakım Merkezi'nde eğitim alan özel gereksinimli bireylerin yıl boyunca hazırladıkları eserler, merkezin bahçesinde düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Sergide, Tekkeköy Halk Eğitimi Merkezi ve görsel sanatlar öğretmeni Cemile Çetinkaya Aslan'ın rehberliğinde yürütülen kurslarda yapılan yağlı boya tablo, taş boyama çalışması, yazma ve el işleri gibi eserler yer aldı.

Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, buradaki konuşmasında, kurs faaliyetleri sayesinde özel gereksinimli bireylerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması, sosyal ve kültürel etkinlikler vasıtasıyla da moral ve motivasyonlarının artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Merkezin müdürü Akay Narin ise yalnızca bakım hizmeti sunmanın ötesinde bireylerin potansiyelini açığa çıkarmayı, yeteneklerini geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif biçimde katılımlarını teşvik etmeyi hedeflediklerini belirterek, sergilenen eserlerin bu anlayışın örneklerinden olduğunu kaydetti.
 

Törende kursa katılan bireylere katılım belgesi verildi, özel gereksinimli bireyler halk oyunları gösterisi sundu.
 

Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından katılımcılar sergiyi gezdi.
 

Sergide çalışması yer alan Rükiye Demirel, daha önce amatörce çalışma yaptığını, kursun ardından başarıya ulaştıklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *