Çorum
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4557 %0.1
47,4309 %-0.25
Ara
Kesin Karar Ulusal Trabzon, Rize ve Bayburt'ta eğitimlerini tamamlayan 579 polis adayı mezun oldu

Trabzon, Rize ve Bayburt'ta eğitimlerini tamamlayan 579 polis adayı mezun oldu

Trabzon, Rize ve Bayburt'taki Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde (POMEM) eğitimlerini başarıyla tamamlayan 579 polis adayı için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Tören, Trabzon Şehit Meriç Alemdar Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlendi. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, katılımcılar bu anlamlı anın coşkusunu paylaştı.

Mezuniyet Töreninin Başlangıcı

31. dönem mezuniyet etkinliğinde konuşan Vali Aziz Yıldırım, bu günün yalnızca bir eğitim sürecinin sona ermesi olmadığını vurguladı. Polis olmanın yalnızca suçla mücadele etmekten ibaret olmadığını belirten Yıldırım, mezunlardan beklentilerinin büyük olduğunu ifade etti. "Bu necip millete, bayrağa ve devlete yakışır bir şekilde görev yapmanızı umuyoruz. Akıl ve vicdan rehberiniz olsun," diyerek genç polislere önemli mesajlar iletti. Yıldırım, aynı zamanda şehit polisleri anarak, gazilere de şükranlarını sundu. Konuşmanın ardından dereceye giren öğrenciler, diplomasını ve ödüllerini Vali Yıldırım'ın elinden alarak büyük bir gurur yaşadı.

Bayburt'taki Mezuniyet Heyecanı

Bayburt'ta düzenlenen törende 202 polis adayı, mezuniyet sevinci yaşadı. POMEM bahçesinde yapılan etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dönem birincisi Yavuz Koşar, yaş kütüğüne plaket çaktı. Belediye Başkanı Mete Memiş, burada yaptığı konuşmada, eğitim alan gençlerin polis olarak yetişmesinin kendilerine gurur verdiğini belirtti. Mezun olan polislerin devlet ve millet adına büyük fedakarlıklar yapacağını ifade eden Memiş, "Sizler, bizlerin rahat uyuması için çaba göstereceksiniz. Her zaman minnettar olacağız," dedi. POMEM Müdürü Cahit Durmaz, başarıyla tamamladıkları yoğun eğitim sürecinin ardından öğrencileri meslek hayatına uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Rize'deki Mezuniyet Töreni

Rize'de ise Kalkandere Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenimlerini tamamlayan 185 polis adayı için tören gerçekleştirildi. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından dönem birincisi İbrahim Durusoy, yaş kütüğüne plaket çaktı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yemin töreninin yalnızca sembolik olmadığını, mezunların emniyet teşkilatının yeni üyeleri olacağını vurguladı. Baydaş, "Sizler devlete ve millete güç katacaksınız. Sokaklarda polis memurlarının varlığı, devletin gücünü simgeler," diyerek polis adaylarını cesaretlendirdi. Etkinlik, dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ve yemin töreniyle noktalandı.

MUHABİR: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *