Çorum
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,9111 %0.1
47,0490 %0.33
Ara
Kesin Karar Ulusal Yüzde 80 doluluğa ulaşan Giresun Teknopark'tan 35 ülkeye ihracat

Yüzde 80 doluluğa ulaşan Giresun Teknopark'tan 35 ülkeye ihracat

- Yazılım alanında çok sayıda firmanın faaliyetlerini yürüttüğü Giresun Teknopark'tan geçen yıl 35 ülkeye 1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi - Giresun Teknopark Genel Müdürü Muhammet Anıl Kaya: - "Yüzde 100 doluluğa ulaştığımızda bölgede yeni girişimlerin, yeni AR-GE potansiyellerinin çıkmasına vesile olacağımızı düşünüyoruz"

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Giresun'da, yaklaşık iki yılda yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Giresun Teknopark'ta faaliyet gösteren firmalar 35 ülkeye yazılım ve ürün ihracatı yaptı.

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Giresun Teknopark, Ağustos 2023'te girişimci firma kabulüne başladı. Yurt içi ve yurt dışından ilginin yüksek olduğu Teknopark'ta 25 firma faaliyet gösteriyor.

Teknoparkta teknoloji ve yazılım geliştiren firmaların ürünlerini sattığı ülke sayısı ise hızla 35'e ulaştı.

Giresun Teknopark Genel Müdürü Muhammet Anıl Kaya, AA muhabirine, AR-GE firmalarının yoğun talebiyle karşılaştıklarını söyledi.

Yakın zamanda yüzde 100 doluluğa ulaşacaklarını aktaran Kaya, Teknoparkın bölgede önemli bir AR-GE merkezi konumuna geldiğini belirtti.

Muhammet Anıl Kaya, firmalarda 64 nitelikli AR-GE personelinin görev yaptığını da ifade etti.

Firmaların yüzde 70'inin yazılım tabanlı olduğuna işaret eden Kaya, "Yüzde 100 doluluğa ulaştığımızda bölgede yeni girişimlerin, yeni AR-GE potansiyellerinin çıkmasına vesile olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Kaya, firmaların yaklaşık 1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğinin altını çizerek, bunu sektörel dağılımda önemli bir ivme olarak gördüklerini kaydetti.

- "Savunma sanayisi üzerine faaliyet gösteren yeni AR-GE firmalarımız var"

Firmaların önemli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Kaya, şöyle devam etti:

"Giresun Teknopark'ta sağlık yazılımı ve bitki tanıma uygulaması ihracatta önemli rol oynamaktadır. Savunma sanayisi üzerine faaliyet gösteren yeni AR-GE firmalarımız var. Bunlar dron ve taşıyıcı sistemler üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Finansal yazılımlar yapan AR-GE tabanlı firmalarımız da bulunmaktadır."

Kaya, sadece firmaları çeşitli muafiyetlerden yararlandıran değil, aynı zamanda proje altyapısı geliştiren, markaların ticarileşmesine ve uluslararası boyuta taşımasına destek bir Teknopark olmak istediklerini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Giresun Teknopark'a sağladığı desteklerin önemine işaret eden Kaya, "Firmalarımızın süreçlerini yönetebilmeleri, ilerletebilmeleri kolay olmuyor. Burada firmalara sağlanan bilişim personeli muafiyeti, yazılımdan kaynaklı KDV muafiyeti, gelir ve kurumlar vergisi muafiyeti gibi çeşitli avantajlar firmaların projelerini ilerletmesine katkı sağlıyor." diye konuştu.

Kaya, desteklerinden dolayı Giresun Teknopark'ın kurucu ortakları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *