Çorum
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,6678 %0.01
46,9780 %-0.25
Ara
Kesin Karar Ulusal Üsküdar’da “Hattat Sultanlar” Standı Sanatseverlere Kapısını Açtı

Üsküdar’da “Hattat Sultanlar” Standı Sanatseverlere Kapısını Açtı

Üsküdar’da “Hattat Sultanlar” Sergisi Sanatseverlere Kapısını Açtı

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hattat Sultanlar” sergisi sanatseverlere kapılarını açtı. 25 parça nadide eserden oluşan sergide birçok Osmanlı padişahına ait eser bulunuyor. Sergi 14 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacak.
İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Üsküdar İbrahim Hakkı Konyalı Kütüphanesinde “Hattat Sultanlar” temalı sergi düzenlendi. Açılışı gerçekleştirilen sergiye çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide, 3. Murad’a ait bir eser, Sultan 3. Ahmed’e ait 2 eser, Sultan 2. Mahmud’a ait 14 eser, Sultan Abdulmecit’e ait 7 eser bulunuyor. “Hattat Sultanlar” sergisi, 14 Ocak tarihine kadar sanatseverlere açık olacak. Sergideki eserlerden birinin hangi Sultana ait olduğu tespit edilemedi.

“Yaklaşık 400 yıla uzanan levhalar bulunuyor”
Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Önemli bir serginin açılışı katıldık. Osmanlı sultanlarından hat ile ilgilenen hattat sultanlarımızın eserlerinin sergilendiği bu güzel mekanda açılışa katıldık. Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Yaklaşık 300 ve 400 yıla kadar uzanan levhalar var burada. Özellikle 2. Mahmud’un, 3. Selim’in ve diğer padişahlarımızın çok güzel eserleri var” dedi.














KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *