Çorum
Kapalı
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,1514 %0.02
50,3997 %0.31
Ara
Kesin Karar Ulusal Uzmanından ‘M Çiçeği Virüsü’ Uyarısı

Uzmanından ‘M Çiçeği Virüsü’ Uyarısı


Uzmanından ‘M Çiçeği Virüsü’ Uyarısı

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ’M Çiçeği’ virüsünün yayılması halinde eldiven kullanımının artacağını söyledi.
Afrika’da sıklıkla görülen ve binden fazla insanın hayatını kaybettiği ‘M Çiçeği virüsü’ Türkiye’de görülmedi. Virüs, Afrika’nın 18 ülkesine yayılım gösterirken, vaka sayısı 42 bini aştı.

“Tanıda gecikme olursa komaya kadar gidebiliyor”
Adana’da görev yapan Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şen, “M Çiçeği virüsü sinir sistemini tuttuğu zaman ensefalit adını verdiğimiz bir tabloya neden oluyor. Ensefalit yaptığı zamanda beyinciğin tutulumu sonucu, çok şiddetli baş ağrısı, görme kaybı, kusma gibi yakınmalara neden olabilir. Bu belirtiler sonucu tanıda gecikme olursa komaya kadar gidebiliyor. M Çiçeği virüsü, nöropatik ağrı adını verdiğimiz ‘Beni dövmüşler gibi ağrılarım var’ söylemlerine yol açabiliyor. Sinir uçlarının tutulumuna bağlı bir olay” ifadelerini kullandı.
Ortak havlu ve çarşaf kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Şen, “Sarılmamak, öpmemek, dokunmamak gerekiyor. Korona döneminde maske kullanılıyordu, M Çiçeği virüsünün sayısı artarsa eldiven kullanımı artacaktır. Bir mağazadan alışveriş yaparken kıyafetleri veya ayakkabıları denemeyiniz. Sizden önce deneyen kişinin M Çiçeği virüsüne yakalanıp yakalanmadığını bilemeyiz. O yüzden bu dönem içerisinde gerçekten bir endişe, kaygı varsa kendimizi korumalıyız. Bağışıklık sistemi her zaman güçlü olmalı” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *