Çorum
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5358 %0.13
45,4578 %0.04
Ara
Kesin Karar Ulusal Vatandaşlar Tarafından Şımartılan Ayıların Keyfi Yerinde

Vatandaşlar Tarafından Şımartılan Ayıların Keyfi Yerinde


Vatandaşlar Tarafından Şımartılan Ayıların Keyfi Yerinde

Bitlis’in Tatvan ilçe sınırları içindeki Nemrut Krater Gölü’ne pikniğe giden vatandaşlar tarafından yiyecek verilerek şımartılan ayıların keyfi yerinde.
İlkbahar ve yaz ayları boyunca insanlar tarafından elle beslenen ayıların sevimli halleri kameralara yansıdı. Nemrut Krater Gölü’nün maskotları haline gelen yavru ve anne ayılar, gezi ve piknik amaçlı göle gelen vatandaşlar tarafından oldukça şımartılmış durumdalar. Anne ve yavru ayılarla sık sık gündeme gelen Nemrut Krater Gölü’nü ziyaret eden vatandaşlar, ayıların saldırılarına aldırmadan onların bir metre kadar yakınlarına kadar giderek elleriyle beslemeye devam ediyorlar. Ayılar da bu duruma alışarak, yolda bekleyerek hemen hemen her aracın önünü keserek insanlardan yiyecek bekliyor. Ayıların saldırılarına aldırış etmeyen vatandaşlar ise ekmek, sebze, meyve ve hatta abur cubur gibi yiyecekleri ayılara veriyor.
Doğa ve uzay gözlemcisi Dr. Cihan Önen, her fırsatta ayı saldırıları ile ilgili uyarılarda bulunmasına rağmen, vatandaşların uyarılara aldırış etmeden çok fazla yanaşıp onlara yiyecekler verdiğini söyledi. Dr. Cihan Önen, “Ayıların elle besletilmesi bu canlıların tabiatını bir hayli bozmuş gibi. Artık yolun bir kenarında durup insanları bekliyorlar. İnsanlar, piknik için getirdikleri malzemeleri elde avuçta ne varsa bu canlıların önüne bırakıyorlar. Bu istemediğimiz bir durum. Zaten yetkililer de bununla ilgili gerekli uyarıları yapmışlar” dedi.

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *