Çorum
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4343 %0.24
47,1614 %0.49
Ara
Kesin Karar Ulusal Yediemindeki Satışlarla 22 Milyar Dolarlık Araç Piyasaya Dönecek

Yediemindeki Satışlarla 22 Milyar Dolarlık Araç Piyasaya Dönecek

Yediemindeki Satışlarla 22 Milyar Dolarlık Araç Piyasaya Dönecek

AA

Otoparklarda çürüyen 1 buçuk milyona yakın aracın satışının önü açıldı.

Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ethem Gülşan, bugün yürürlüğe girecek olan uygulama ile yedieminde bekleyen araçların satışının başlayacağını hatırlattı.

Gülşan, açıklamasında, araçların piyasaya dönmesinin çok fayda sağlayacağını belirtti.

"22 milyar dolarlık araçların piyasaya dönmesi çok fayda sağlayacak"

Gülşan, haczi kalkmış ancak halen yediemin otoparklarında bekleyen araçların satışa çıkarılacak olması ile ilgili olarak, 21-22 milyar dolarlık araçların piyasaya dönmesinin çok fayda sağlayacağını bildirdi.

"1 Kasım'dan itibaren 10'ar gün tebligat süresi olacak"

Türkiye genelinde otoparklarda 1 buçuk milyona yakın aracın beklediğini aktaran Gülşan, şu bilgileri aktardı:

1 Kasım'dan itibaren 10'ar gün tebligat süresi olacak. Rehin koyana, borçluya, alacaklıya 10 gün süre tanınacak. Aralık ayının başından itibaren tebligat süresi başlıyor. Sene başında tasfiyeler komple başlıyor. Tasfiyenin haricinde maliyeden, SGK'dan, Milli Emlak'tan, İçişleri Bakanlığı'ndan duran arabalarımız var. Yani biz 6 kurumun bekçiliğini yapıyoruz. Bu ekonomiye çok büyük katkı. Başlaması bile milletin beklentilerini artırdı. İkinci el piyasası düşecek bu kadar arabanın gelmesiyle.

"Burada duran arabanın otoparkçıya hiçbir faydası yok"

Burada duran arabanın otoparkçıya hiçbir faydası yok. Kayseri, Türkiye'nin lokomotifi oldu. Bu işe el atan, düşünen herkesten Allah razı olsun. Ülke ekonomisi için bu, 21-22 milyar dolarlık araçların piyasaya dönmesi çok fayda sağlayacak. Her arabanın kesinlikle sahibi vardır. Hiç mi sahibi yok, hurdacı vardır.

"Yediemin otoparklarında duran bütün araçların Maliye'ye borcu var"

Yediemin otoparklarında duran bütün araçların Maliye'ye borcu olduğunu belirten Gülşan, şu bilgiyi verdi:

Maliye'den bir istirhamım var. Adalet Bakanlığı elektronik satış yapıyor. Burada duran bütün araçların maliyeye borcu var. Elektronik satış işlemlerinin bir an önce altyapısını alarak Adalet Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışılması. Bir de bilirkişiyle buraya gelin, değer tespiti yapın. Ancak diğer türlü rakamlar afaki gidiyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *